Entrepà de llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els crustacis, en general, aporten proteïnes de bona assimilació i poc greix, i això el fa un aliment de reduït valor energètic.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

    1/2 kg de llagostins  

    2 panets de Viena amb cúrcuma  

    2 cogombrets en vinagre

    1 enciam fulla de roure    

    1 ceba tendra

    1 llima

    1 gra d'all

    1 bocí de rave rusticà       

    4 cullerades de maionesa

    2 cullerades de mostassa de Dijon

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç

    1 cullerada de pebre espelette

    1 cullerada de pebre negre

    1 cullerada de sucre panela

    1 copa de cava 

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Separem caps i cloves dels llagostins.
  2. Posem les cues en un bol amb oli OVE, 1 cullerada de sucre panela, 1 cullerada de pebre negre, 1 cullerada de pebre vermell espelette, el suc i la ratlladura d'una llima i un gra d'all tallat a mida ben menuda. Ho remenem i ho deixem marinant entre 5 i 10 minuts.
  3. Posem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi torrem els caps i les cloves dels llagostins. Quan agafi un color de caramel, just quan els sucs comencen a enganxar-se a la cassola, hi aboquem una copa de cava i deixem que l'acohol s'evapori.
  4. Ho cobrim amb aigua mineral i, quan arrenqui el bull, abaixem el foc i ho deixem coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, ho deixarem reposar uns 30 minuts.
  5. Colem el brou i el posem a reduir fins que en quedi un terç.
  6. Tallem 2 cogombrets en vinagre, que ens quedin d'una mida ben petita i els posem en un bol, juntament amb ratlladura de rave rusticà, 4 cullerades de maionesa, 2 cullerades de mostassa de Dijon, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i el fumet reduït. Ho barregem bé.
  7. Coem les cues marinades a la barbacoa.
  8. Obrim els panets de Viena i hi posem una fulla d'enciam, una mica de ceba, els llagostins i la salsa.