Hamburguesa vegetal amb pesto, ceba confitada i xampinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Enric Millà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: El Filete Ruso, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per l'hamburguesa vegetal:
- 300 g de mongetes del ganxet
- 300 g d'arròs
- julivert
- sal i pebre
- 4 tomàquets secs
- oli d'oliva
- Per la salsa pesto:
- 1 manat d'alfàbrega
- oli d'oliva
- 30 g pinyons
- 1 all
- formatge
- Presentació:
- 4 panets d'hamburguesa
- 4 xampinyons
- 160 g de ceba
- 2 tomàquets
- oli d'oliva
- flor de sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli, ofegueu la ceba tallada a juliana fina durant un parell d'hores, a foc baix, fins que es caramellitzi.
Per fer l'hamburguesa, poseu les mongetes del ganxet en remull amb aigua durant 12 hores. Després, coeu-les en una olla amb aigua freda fins que es passin de cocció, uns 50 minuts aproximadament, i saleu-les al final.
Parallelament, en un altre cassó amb aigua bullint, coeu l'arròs fins que es passi de cocció, uns 25 minuts aproximadament.
A continuació, escorreu molt bé l'arròs i les mongetes, poseu-ho en un got de pímer juntament amb el julivert, la sal i el pebre i tritureu-ho. Seguidament, piqueu el tomàquet sec, molt fi, amb un ganivet, afegiu-lo a la pasta de mongetes i arròs, barregeu-ho bé, deixeu-ho refredar a temperatura ambient, feu-ne unes boles d'uns 150 grams, doneu-los forma d'hamburguesa i marqueu-les en una paella o planxa amb una mica d'oli.
Mentrestant, marqueu el xampinyons en una paella amb una mica flor de sal i oli i marqueu també el pa en una planxa.
Per fer el pesto, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu l'alfàbrega, l'oli d'oliva, els pinyons, l'all i el formatge.
Finalment, talleu el tomàquet a làmines fines.
I ja per acabar, poseu el pa al plat, i damunt colloqueu-hi per ordre: l'hamburguesa, dues làmines de tomàquet, la ceba confitada, els xampinyons, el pesto, un raig d'oli i una mica de flor de sal.
Per fer l'hamburguesa, poseu les mongetes del ganxet en remull amb aigua durant 12 hores. Després, coeu-les en una olla amb aigua freda fins que es passin de cocció, uns 50 minuts aproximadament, i saleu-les al final.
Parallelament, en un altre cassó amb aigua bullint, coeu l'arròs fins que es passi de cocció, uns 25 minuts aproximadament.
A continuació, escorreu molt bé l'arròs i les mongetes, poseu-ho en un got de pímer juntament amb el julivert, la sal i el pebre i tritureu-ho. Seguidament, piqueu el tomàquet sec, molt fi, amb un ganivet, afegiu-lo a la pasta de mongetes i arròs, barregeu-ho bé, deixeu-ho refredar a temperatura ambient, feu-ne unes boles d'uns 150 grams, doneu-los forma d'hamburguesa i marqueu-les en una paella o planxa amb una mica d'oli.
Mentrestant, marqueu el xampinyons en una paella amb una mica flor de sal i oli i marqueu també el pa en una planxa.
Per fer el pesto, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu l'alfàbrega, l'oli d'oliva, els pinyons, l'all i el formatge.
Finalment, talleu el tomàquet a làmines fines.
I ja per acabar, poseu el pa al plat, i damunt colloqueu-hi per ordre: l'hamburguesa, dues làmines de tomàquet, la ceba confitada, els xampinyons, el pesto, un raig d'oli i una mica de flor de sal.