Hamburguesa vegetal amb pesto, ceba confitada i xampinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Enric Millà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El Filete Ruso, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per l'hamburguesa vegetal:
  • 300 g de mongetes del ganxet
  • 300 g d'arròs
  • julivert
  • sal i pebre
  • 4 tomàquets secs
  • oli d'oliva
  • Per la salsa pesto:
  • 1 manat d'alfàbrega
  • oli d'oliva
  • 30 g pinyons
  • 1 all
  • formatge
  • Presentació:
  • 4 panets d'hamburguesa
  • 4 xampinyons
  • 160 g de ceba
  • 2 tomàquets
  • oli d'oliva
  • flor de sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli, ofegueu la ceba tallada a juliana fina durant un parell d'hores, a foc baix, fins que es caramel•litzi.

Per fer l'hamburguesa, poseu les mongetes del ganxet en remull amb aigua durant 12 hores. Després, coeu-les en una olla amb aigua freda fins que es passin de cocció, uns 50 minuts aproximadament, i saleu-les al final.

Paral•lelament, en un altre cassó amb aigua bullint, coeu l'arròs fins que es passi de cocció, uns 25 minuts aproximadament.

A continuació, escorreu molt bé l'arròs i les mongetes, poseu-ho en un got de pímer juntament amb el julivert, la sal i el pebre i tritureu-ho. Seguidament, piqueu el tomàquet sec, molt fi, amb un ganivet, afegiu-lo a la pasta de mongetes i arròs, barregeu-ho bé, deixeu-ho refredar a temperatura ambient, feu-ne unes boles d'uns 150 grams, doneu-los forma d'hamburguesa i marqueu-les en una paella o planxa amb una mica d'oli.

Mentrestant, marqueu el xampinyons en una paella amb una mica flor de sal i oli i marqueu també el pa en una planxa.

Per fer el pesto, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu l'alfàbrega, l'oli d'oliva, els pinyons, l'all i el formatge.

Finalment, talleu el tomàquet a làmines fines.

I ja per acabar, poseu el pa al plat, i damunt col•loqueu-hi per ordre: l'hamburguesa, dues làmines de tomàquet, la ceba confitada, els xampinyons, el pesto, un raig d'oli i una mica de flor de sal.
Anar al contingut