Arròs negre de costelles i salsitxa

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal prendre'n racions moderades i en dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g arròs

    750 ml brou de carn 

    500 g costella de porc tallada a daus  

    4 salsitxes  

    2 grans d'alls negre  

    200 g ceba ja rossa a brunesa 

    200 g tomàquet Pelati  

    1 gra d'all  

    Vi ranci   

    2 nyores 

    Safrà   

    Oli  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem 2 nyores en un bol amb aigua calenta i les deixem hidratant-se. 
  2. Escalfem 750 ml de brou, fet a base de pollastre, peu de porc i vi negre. 
  3. Tallem 4 minisalsitxes i les afegim a una cassola al foc quan estigui calenta. Hi posem un raig d'oli i 500 g de costelletes de porc tallades a daus i ho enrossim. 
  4. Tallem 1 g d'all a la brunesa i laminem 2 grans d'all negre. 
  5. Traiem les carns enrossides i les reservem en un plat. 
  6. Afegim a la cassola els alls tallats i deixem que s'enrosseixin.  
  7. Quan l'all s'hagi enrossit, l'afegim a la cassola, juntament amb brins de safrà i una mica de vi ranci. Ho integrem. 
  8. Afegim a la cassola 200 g de ceba, ja rossa i tallada a la brunesa.  
  9. Traiem la polpa de les nyores hidratades i les afegim a la cassola. 
  10. Tallem 200 g de tomàquet Pelati a dauets i els afegim a la cassola. 
  11. Ho coem tot durant 35', així acabarem aconseguint que el sofregit quedi negre. 
  12. Aboquem a la cassola un raig de vi ranci i deixem que s'evapori. 
  13. Afegim a la cassola les carns reservades i ho integrem. 
  14. Posteriorment, afegim a la cassola 350 g d'arròs, una mica de sal i ho rossegem durant 3 minuts.  
  15. Aboquem a la cassola els 750 ml de brou de carn ja calent. Ho coem a foc fort durant 16 minuts.  
  16. Un cop veiem que l'arròs està fet, ho tapem amb un drap i ho deixem reposant durant 5 minuts. 
  17. Ho emplatem. 
Anar al contingut