Fideuà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ana Nualart
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els caldos, en general, són un aliment lleuger perquè es componen bàsicament d'aigua. En canvi, el seu valor energètic augmenta si s'hi afegeix greix o algun sofregit.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1'5 l de caldo de peix i marisc amb sofregit per a fideuà Aneto
- 400 g de fideus amb forat
- 8 gambes grosses
- 1 calamar mitjà
- 1 sípia mitjana
- oli d'oliva verge extra
- sal
- Per fer l'allioli:
- 1 all
- 1 rovell d'ou
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, tallem els bigotis a les gambes. Netegem la sípia i el calamar. Els tallem a trossos. Escalfem el caldo en una olla, fins que arribi a bullir.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregim les gambes, la sípia i el calamar. Tot alhora. 1 minut. Ho reservem. Tirem els fideus a la cassola, remenem i hi afegim el caldo calent. Hi posem la sípia, el calamar i les gambes.
Baixem una mica el foc i deixem que cogui fins que els fideus estiguin al seu punt. Uns 18 minuts.
Mentrestant, preparem l'allioli amb morter. Posem l'all, el piquem. Hi afegim el rovell d'ou, remenem. Anem posant oli d'oliva a raig, mentre remenem amb la ma de morter. Fins que quedi ben lligat.
Per acabar, servim la fideuà i hi posem allioli per sobre.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregim les gambes, la sípia i el calamar. Tot alhora. 1 minut. Ho reservem. Tirem els fideus a la cassola, remenem i hi afegim el caldo calent. Hi posem la sípia, el calamar i les gambes.
Baixem una mica el foc i deixem que cogui fins que els fideus estiguin al seu punt. Uns 18 minuts.
Mentrestant, preparem l'allioli amb morter. Posem l'all, el piquem. Hi afegim el rovell d'ou, remenem. Anem posant oli d'oliva a raig, mentre remenem amb la ma de morter. Fins que quedi ben lligat.
Per acabar, servim la fideuà i hi posem allioli per sobre.