Pasta amb salsa aurora

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta (que ens donen energia de llarga durada) i baixos en greixos. Se'n pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de tortiglioni

    75 g de formatge curat  

    75 g de formatge emmental

    60 g de farina d'ametlla  

    200 g de sofregit ja fet de ceba 

    4 tomacons 

    500 ml de nata del 35% 

    300 g de carn picada (50% de vedella i 50% de porc)  

    250 g de brou de carn reduït  

    Sal  

    Pebre blanc  

    Oli OVE  

    1 gra d'all 

    Orenga fresca en planta 

    Brandi 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 200 g de ceba sofregida. Hi afegim 4 tomacons ratllats i els deixem coure 15 minuts.
  2. Mentrestant, posem en un pot ample 500 ml de nata del 35%. La reduïm fins a la meitat, per aconseguir una doble nata.
  3. Posem a bullir una olla grossa amb aigua.
  4. Posem en un pot el sofregit de ceba i tomata, la nata doble, 60 g de farina d'ametlla, 250 g brou de carn reduït i 75 g formatge curat, que tallem.
  5. Ho deixem coure tot 20 minuts a foc baix.
  6. Salpebrem 300 g de carn picada (50% de vedella i 50% de porc).
  7. En una cassola calenta hi posem un raig d'oli, un gra d'all aixafat i la carn salpebrada.
  8. Ho sofregim tot.
  9. Quan comenci a quedar enrossida la carn, hi tirem un raig de brandi.
  10. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, posem la salsa aurora a la cassola i ho integrem.
  11. Si l'aigua de l'olla ja bull, hi tirem 500 g de tortiglioni o una altra pasta curta amb espirals o estries.
  12. Quan la pasta estigui gairebé cuita, la pesquem amb l'aranya i la posem a la cassola amb la salsa.
  13. Hi ratllem 75 g de formatge emmental.
  14. Portem la pasta al forn a 220 ºC amb el gratinador 3 minuts.
  15. La servim amb una mica d'orenga.
Anar al contingut