Pasta alla Norma

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de pasta tortiglioni   

    2 albergínies 

    2 grans d'all 

    1 kg de tomàquet de penjar 

    1 cullerada de pasta de tomàquet  

    Vi ranci  

    Sal 

    Pebra negra 

    Alfàbrega fresca 

    Orenga fresca 

    Formatge 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Tallem 2 albergínies netes a bastonets.  
  2. Posem en un bol aigua i un polsim de sal i ho remenem amb el batedor perquè es dissolgui. 
  3. Posem al bol les albergínies tallades a bastonets. 
  4. Deixem les albergínies en remull 15 minuts.  
  5. Mentrestant, comencem a fer la salsa de tomata i ratllem un 1 kg de tomata de penjar net.  
  6. Posem la tomata ratllada en una una cassola al foc sense oli. Hi afegim dues cullerades de tomàquet concentrat. Deixem que cogui 15 minuts a foc baix.  
  7. Si l'albergínia ha passat els 15 minuts en remull, la traiem de l'aigua salada i l'assequem.  
  8. Posem una altra paella al foc i hi posem oli OVE.  
  9. Pelem i laminem 2 grans d'all i els posem a la paella perquè es torrin.   
  10. Afegim a la paella dels alls l'albergínia eixuta i una mica de pebre. 
  11. Ho saltem uns minuts i després hi afegim la salsa de tomata. Hi posem orenga esmicolada.  
  12. Deixem la salsa de tomata amb albergínia 15 minuts al foc. 
  13. Quan les verdures es comencin a torrar, hi tirem un raig de vi ranci. 
  14. Deixem que cogui uns cinc minuts.  
  15. Posem una olla al foc plena d'aigua i sal. Mínim 1 litre d'aigua.  
  16. Quan bulli, hi tirem 500 g de tortiglioni. 
  17. Ho deixem coure 7 minuts, remenant de tant en tant.  
  18. Un cop cuita, recollim la pasta amb una aranya.  
  19. Aprofitem l'aigua de la cocció de la pasta per tirar-la a la salsa de tomata i albergínia perquè quedi més amorosida.  
  20. Ratllem una mica de formatge curat d'ovella.  
  21. Servim amb una mica d'alfàbrega fresca. 
Anar al contingut