Falàfel de pèsol negre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Biarnés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fundació Alícia
  • Informació nutricional
    +Obre

    El iogurt té calci com la llet però no te tanta lactosa, per això és apte per a moltes persones que en són intolerants, a més conté bacteris làctics vius beneficiosos per a les funcions intestinals.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 100 g pèsols negres secs
  • 50 g de ceba
  • 1 gra d'all
  • 10 g de coriandre fresc
  • 1 g de comí en pols
  • 2 g de coriandre sec en gra
  • 2 g de pebre vermell dolç
  • 2 g sal
  • 1 g de pebre negre
  • 10 g de julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • Per a la salsa de iogurt:
  • 1 iogurt natural
  • 1 llimona
  • 10 g d'oli d'oliva verge extra
  • julivert fresc
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els pèsols negres en remull la nit abans, amb 300 g d'aigua i 3 g de bicarbonat. L'endemà, coleu els pèsols, reserveu-los i reserveu també l'aigua del remull.

Per fer la massa del falàfel, peleu i talleu la ceba, peleu l'all, aixafeu els grans de coriandre, poseu-ho tot en un bol, juntament amb els pèsols, el comí en pols, el pebre vermell dolç, el julivert picat i el coriandre fresc picat, i tritureu-ho. Si és necessari podeu afegir-hi una mica de l'aigua del remull dels pèsols. Després, salpebreu-ho i reserveu-ho.

Per fer la salsa de iogurt, en un bol, bateu el iogurt amb una cullera. Seguidament, afegiu-hi un rajolí de suc de llimona, 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra, una mica de sal i pebre, julivert picat, remeneu-ho bé, i reserveu-ho.

Tot seguit, prepareu una paella amb força oli, al foc, perquè es vagi escalfant. Quan l'oli estigui a uns 180 graus (comenci a fumejar lleugerament), feu boles amb les mans amb la massa del falàfel, aplaneu-les i fregiu-les a la paella durant uns 5-7 minuts o fins que estiguin ben daurades.

I ja per acabar, emplateu els falàfels i serviu-los amb la salsa de iogurt per sobre o en un bol al costat.