Praliné d'avellanes i crema de nous

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Praliné d'avellanes:

    300 g avellanes

    125 g panela

    70 g xocolata blanca

    15 g oli de coco

    Gingebre

    Vi ranci

     

    Crema de nous:

    300 g nous

    250 g mantega

    15 g de xocolata amb llet

    Mel de romaní

    Romaní

PREPARACIÓ

Per fer el praliné:

  1. Torrem les avellanes, amb pell. A 220º durant 8 minuts. Un cop passat el temps, les deixem temperar.
  2. Fem un caramel posant 1/3 de la panela juntament amb l'oli de coco, en una cassola. Ha de coure a foc baix. Quan veiem que el greix s'ha desfet i que està tot ben integrat, hi afegim una altra tercera part de panela, juntament amb dues cullerades soperes de vi ranci. Quan s'hagi desfet, hi afegim la tercera part del sucre juntament amb gingebre ratllat. Quan s'hagi desfet i estigui ben integrat, el deixem temperar.
  3. Triturem les avellanes amb el sucre i la xocolata blanca, fins que aconseguim una textura untable. Es conserva a la nevera.

 

 

Per fer la crema de nous.

  1. Fem mantega clarificada posant la mantega a fondre en un pot, a foc molt baix. Quan s'hagi fos, la posem en un altre pot, per decantament, de manera que la part blanca es quedi al fons. Aquesta part blanca -la proteïna i el xerigot-, la descartem. L'altra part la tornem a posar al foc i repetim el procés de decantament fins que només ens quedem amb el greix, sense cap part blanca. Ho deixem a foc molt baix, fins que agafi un color avellana.
  2. Hi afegim un branquilló de romaní i la deixem infusionar, fora del foc, uns 20 minuts.
  3. Triturem les nous amb 70 g de la mantega clarificada freda, la xocolata amb llet i una cullerada de mel, fins que aconseguim una textura untable. Es conserva a la nevera.
Anar al contingut