Corball amb cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El corball és un peix blanc amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic i un baix contingut en greixos, propietat que el fa un aliment de molt fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 supremes de corball

    500 g pèsols llàgrima

    200 g botifarra de perol

    100 g cansalada ibèrica

    Mig manat de bledes

    Pebre verd en salaó

    Flor de sal

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem les supremes de corball en 4 talls (1 tall per persona), sense espines ni escates, i les posem en un recipient. Les cobrim amb una solució d'aigua i sal a raó de 20 g de sal per litre d'aigua. Ho deixem 30 minuts fent el bany de sal a la nevera.
  2. Escaldem les bledes, sense tronc, amb aigua bullent, i les hi deixem pocs segons. Les traiem i les posem dins un atuell amb aigua i gel per tallar-ne la cocció. Les eixuguem amb un drap i les reservem en un plat amb un raig d'oli.
  3. Eixuguem el peix, l'emboliquem amb un paper sulfurat i el coem a una paella sense oli, amb la pell cap per avall. Un cop el paper comença a agafar color, el girem per coure'l de l'altra banda.
  4. Agafem una safata que haurem escalfat al forn, hi posem un paper sulfurat, i hi posem els talls de peix desembolicats. Aquest cop, la pell ha d'estar a la part de dalt. Cobrim el peix amb làmines fines de cansalada ibèrica. Ho enfornem 4' a 200º.
  5. Tallem la botifarra de perol, sense pell, a una mida ben menuda. La saltem en una paella sense oli. La reservem i aprofitem aquesta mateixa paella per saltar el pèsol llàgrima, aquest cop amb una mica d'oli i un polsim de sal.
  6. Emplatem la bleda al fons. A damunt, una mica de flor de sal i alguna boleta de pebre verd en salaó. Hi afegim la botifarra, un tall de peix i els pèsols.
Anar al contingut