Consomé de vaca i bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els brous i consomés poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set, però en què les necessitats són equivalents a les d'altres estacions.

INGREDIENTS

  • Per al brou

    2 tomàquets

    1 porro

    2 ossos de genoll

    peu de vaca

    1 ceba

    2 pastanagues

    1 gra d'all

    1 fulla de llorer

    1 manat de julivert

    4 xiitakes

     

    Per a la guarnició

    4 ous

    pebre

    farigola

    salsa de soja

     

    Per a les crudités

    1 patata petita

    2 pastanagues

    2 branques d'api

    4 xiitakes

    oli OVE

PREPARACIÓ

 

  1. Posem en una safata al forn un peu de vaca i els dos ossos dels genolls.
  2. Separem quatre rovells d'ou i els deixem dins d'un bol coberts amb salsa de soja durant dues hores i mitja.
  3. Tallem a bresa dos tomàquets, un porro, una ceba, dues pastanagues i quatre xiitakes i els posem dins d'una olla exprés.
  4. Afegim a l'olla un gra d'all, una fulla de llorer i un manat de julivert.
  5. Traiem els ossos del forn i els afegim a l'olla. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Ho deixem reposar durant una hora i mitja.
  6. Amb un cullerot passem el brou a una altra cassola evitant endur-nos impureses i ho deixem reduir a foc viu. Retirem la bromera que pugui aparèixer.
  7. Tallem a la brunesa quatre xiitakes i els escaldem amb aigua 3 minuts amb un polsim de sal.
  8. Tallem a la brunesa una patata petita , dues pastanagues i dues branques d'api.
  9. Traiem els bolets escaldats del pot i els marquem en una paella amb oli OVE.
  10. A la mateixa cassola on hem escaldat els xiitakes, escaldem les crudités tallades durant 5 minuts.
  11. Afegim els bolets marcats al brou.
  12. Ho servim afegint-hi un rovell d'ou, les crudités i unes fulles de farigola i pebre negre.