Fricandó de vaca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de llata de vaca

    250 g de bolets de temporada

    750 ml de brou de carn reduït 

    2 tomàquets pera

    15 g de farina d'ametlla crua

    2 porros

    1 xirivia

    1 nap

    1 cabeça d'alls

    1 branca d'api

    25 avellanes

    25 ametlles

    1 got de vi ranci

    1 got de vi negre

    Llorer

    Farigola

    Romaní

    1 manat de julivert

    Oli OVE

    Sal

    Pebre blanc

    Farina

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem a brunesa 2 porros, 1 xirivia, 1 nap i 1 branca d'api.
  2. Posem les verdures tallades a enrossir a foc fort en una cassola amb oli OVE.
  3. Fem un petit ram amb 1 fulla de llorer, farigola i romaní. L'afegim a la cassola juntament amb una cabeça d'alls tallada pel mig.
  4. Escaldem i pelem 2 tomàquets pera. Els tallem a brunesa i els afegim a la cassola amb un manat de julivert.
  5. Hi afegim un got de vi ranci i un got de vi negre i ho deixem a foc mitjà durant 10 minuts perquè s'evapori l'alcohol.
  6. Tallem la llata a llesques d'un centímetre. Hi afegim sal i pebre blanc i l'enfarinem. Espolsem l'excés de farina i la fregim lleugerament en una paella gran amb oli OVE. Eixuguem la carn amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
  7. Posem aigua mineral a escalfar en un pot per afegir al fricandó si cal.
  8. Afegim 750 g de brou de carn reduït a la cassola de les verdures.
  9. Hi afegim la carn marcada. Ho tapem i ho deixem coure durant 15 minuts, afegint-hi aigua calenta si cal.
  10. Piquem a la picadora 25 ametlles i 25 avellanes torrades i les barregem en un bol amb 2 cullerades de farina d'ametlla crua.
  11. Netegem 250 g de bolets de temporada a l'aigüera i els TALLEM a mida mossegada.
  12. Afegim la picada del bol a la cassola i ho remenem sacsejant la cassola bé perquè s'integri, però sense que es trenqui la carn.
  13. Hi afegim els bolets tallats i ho deixem coure 2 minuts.
  14. Servim en un plat amb una mica de farigola.
Anar al contingut