Mandonguilles amb bolets

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les mandonguilles formen un plat energètic, ric en proteïnes de bona assimilació, ferro i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de carn picada de vaca

  • 300 g de carn picada de porc ibèric
  • 450 g de barreja de bolets
  • 150 g de peu de porc cuit
  • 150 g de tall de foie micuit
  • 120 g de molla de pa
  • 135 ml de nata
  • 80 g de pinyons
  • 80 g de farina d'ametlla
  • 10 g de xocolata
  • 2 ous
  • 1 l de brou de gallina
  • 1 llesca de pa fregit
  • Sal
  • Pebre
  • Farina
  • Julivert
  • Vi ranci
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem 120 g de molla de pa. La posem en un got batedor.
  2. Hi aboquem 100 ml de nata i 2 ous. Ho triturem i ho reservem en un bol metàl·lic.
  3. Barregem en un bol la picada de vedella (400 g) i de porc (300 g). Hi afegim peu de porc (150 g) i foie micuit (150 g) que haurem tallat prèviament. Ho salpebrem.
  4. Aboquem al bol de les carns el contingut del got de la batedora i ho remenem amb les mans.
  5. Filmem a pell el contingut del bol i ho fiquem a la nevera perquè s'hi estigui durant 30 minuts.
  6. Traiem la massa de carn de la nevera i donem forma a les mandonguilles,enfarinant-les.
  7. Fregim lleugerament les mandonguilles. Les reservem.
  8. En una cassola, hi posem una mica d'oli.
  9. Tallem els bolets (en aquest cas 450 g d'una barreja de rossinyols i carreretes).
  10. Aboquem els bolets a la cassola.  Ho salpebrem.
  11. Escalfem el brou de gallina.
  12. Aixequem sucres als bolets amb un rajolí de vi ranci.
  13. Afegim a la cassola les mandonguilles i el brou ja calent. Hi afegim 35 ml de nata. Ho barregem i ho deixem coent-se 15 minuts a foc baix.
  14. Fem suar uns quants pinyons en una paella petita (80 g).
  15. Fem una picada amb una llesca de pa, una mica de xocolata, julivert i sal.
  16. Posem a la cassola de les mandonguilles els pinyons, 80 g de farina d'ametlla crua i la picada. Ho remenem i ja tindrem les mandonguilles fetes!
Anar al contingut