Vaca Thai

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 750 g de llom baix de vaca
  • oli de coco
  • llet de coco
  • un manat de coriandre
  • menta fresca
  • farigola llimona
  • 1 llima
  • 2 bitxos frescos vermells
  • 2 grans d'all
  • una arrel de gingebre
  • 3 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades de sucre de coco
  • 1 mango
  • 300 g d'arròs basmati
  • sal
  •  

PREPARACIÓ

1. Rentem l'arròs 3 vegades amb aigua fins que no ens quedi gens tèrbola, així eliminem tot el midó. Un cop net, el posem al foc en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sal i l'enrossim a foc viu, més o menys, de 30 segons a 1 minut.
2.Posem en un pot el mateix volum d'arròs que de llet de coco i aigua barrejats. Ho fem coure a foc viu, tapat, durant 2 minuts, sense remenar. Passat aquest temps, abaixem el foc i el deixem 13 minuts més, tapat i sense tocar.
3. Mentrestant, salpebrem el bistec de vaca i el marquem a la planxa, amb el foc ben viu, per una banda i per l'altra. Un cop tenim feta la carn, la traiem del foc i la deixem reposar tapada amb paper sulfurat.
4. Agafem un dels bitxos, el tallem a rodanxes fines i en traiem les llavors. També tallem a daus petits el mango, el gingebre i l'all. Piquem també la meitat del manat de coriandre.
5. Tot això ho enrossim en una paella amb un raig d'oli de coco.
6. Destapem la carn, la tallem a trossos petits i l'afegim a tota aquesta barreja que tenim. Hi afegim la resta de coriandre i ho remenem. Hi afegim 3 cullerades de salsa de soja i ho continuem barrejant tot a la paella. Finalment, hi tirem l'altre bitxo fresc per sobre i ja ho podem servir.
7. Tirem per sobre l'arròs una mica de farigola i de ratlladura de llima i ho barregem.  Podem servim aquest arròs en un bol a part.