Carbassa rostida amb mozzarella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de carbassa
400 ml de dbrou de carn
2 cebes tendres
1 arrel de gingebre
1 gra d'all
1 llima
2 boles de mozzarella
2 grapats d'avellanes
Pebre negre
Bitxo sec
Vi ranci
Oli OVE
Orenga
Romaní
Llorer
Julivert
Cúrcuma en pols
Comí en pols
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem 1/2 carbassa cacauet en 8 trossos. N'haurien de sortir 800 g un cop pelada. En traiem les llavors, si n'hi ha, i la posem en una safata de forn amb una mica de sal, pebre negre, un gra d'all, una fulla de llorer, una llima a rodelles, una branca de romaní, cúrcuma i comí en pols i oli OVE.
- Fiquem la safata al forn a 200º durant 30 minuts.
- Pelem i tallem a juliana dues cebes tendres i una arrel de gingebre.
- Saltem en una cassola la ceba tallada a juliana amb un raig d'oli OVE.
- Traiem de la nevera 400 ml de brou de carn reduït i l'escalfem en un pot.
- Afegim a la cassola un raig de vi ranci i fem que se n'evapori l'alcohol.
- Hi afegim el brou calent i ho deixem fer xup-xup durant 5 minuts.
- Afegim el contingut de la cassola a la safata del forn i la deixem al forn durant 10 minuts més.
- Tallem dues boles de mozzarella a mida de macedònia.
- Piquem en un morter dos grapats d'avellanes i hi afegim unes quantes fulles d'orenga fresca, 2 bitxos secs i una mica de pebre negre.
- Afegim a la safata del forn aquests útlims ingredients i tornem la safata al forn 5 minuts més.
- Traiem la safata del forn i la servim amb una mica més de sal, julivert i oli OVE.