Crema de carbassa i cúrcuma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una crema energètica i rica en nutrients, que conté proteïnes, greixos i hidrats de carboni, així com vitamines A i D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    Mitja carbassa cacauet 

  • 2 patates monalisa grosses 
  • 100 g d'ametlla Marcona sense pell 
  • 100 ml nata  
  • 100 g cansalada curada ibèrica  
  • 700 ml aigua 
  • 5 g cúrcuma 
  • 1 llima 
  • 1 poma Granny Smith 
  • Romaní  
  • Pebre negre 
  • Pipes de carbassa torrades 
  • Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Coem al forn mitja carbassa tipus cacauet, dues patates i una mica de romaní, pebre, sal i oli. Ho fem a 170º durant 50 minuts. 
  2. Posem a foc lent en una cassola 100 g de cansalada ibèrica tallada a quadradets. La retirem quan estigui transparent. 
  3. Tallem una poma Granny Smith també a dauets i la posem a la mateixa cassola on hem fet la cansalada. Un cop segellada, amb uns dos minuts en tindrem prou, la guardem al mateix bol on tenim la cansalada. 
  4. Pelem la carbassa i les patates que hem fornejat. Les tallem i les posem a la cassola on hem cuit la cansalada i la poma. 
  5. Posem en un got batedor 100 g d'ametlla Marcona prèviament hidratades durant 12 hores. Hi posem també una mica de l'aigua on l'ametlla s'ha hidratat. Hi afegim 100 ml de nata, 700 ml d'aigua i ho triturem. 
  6. Un cop triturades les ametlles amb la nata i l'aigua hi afegim 5 g de cúrcuma. Ho tornem a triturar perquè quedi ben barrejat. 
  7. Afegim el contingut del got a la cassola on tenim la carbassa i la patata i ho deixem fent xup-xup durant 10 minuts. 
  8. Un cop hagin passat els 10 minuts, triturem el contingut de la cassola tot afegint-hi una mica d'oli OVE. 
  9. Colem la crema ena un bol per evitar la fibra que hi hagi pogut quedar. 
  10. I ja ho podem emplatar. Servim la crema i hi posem per sobre unes pipes de carbassa i una mica de la barreja entre cansalada i poma. Ho rematem amb una mica de ratlladura de llima, unes floretes de romaní i  ja ho tenim llest!!! 
Anar al contingut