Canana amb tinta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 quilo de cananes
3 cebes de Figueres
1 porro
1 pebrot verd
1 gra d'all
tomàquet concentrat
4 nyores
oli d'oliva verge extra
sal
1 fulla de llorer
2 copes de vi blanc
1 bosseta de tinta
aigua mineral
julivert
PREPARACIÓ
1.- Netegem i tallem les cananes a mida mossegada. En tallem els tentacles i les aletes per la meitat, i el cos a rodelles.
2.- Saltem les cananes a la paella amb una mica d'oli.
3.- Un cop estigui ben rossa, ho retirem i, a la mateixa paella, hi tirem la ceba, el pebrot, el porro i l'all.
4.- Quan estigui tot enrossit, hi aboquem la copa de vi. Abaixem el foc i ho deixem que faci xup-xup a foc lent uns 40 minuts.
5.- Hi tirem una altra copa de vi blanc als 20 minuts.
6.- Hi afegim el tomàquet concentrat i la polpa de les nyores (que haurem hidratat prèviament 60 minuts en aigua tèbia), un got d'aigua, la tinta i el llorer. Ho deixem fent xup-xup 30 minuts. Si veiem que queda ressec hi afegirem un got d'aigua.
7.- Traiem la fulla de llorer i ho triturem tot.
8.- Passem la salsa a la paella amb un got més d'aigua. Hi posem el calamar i deixem que cogui durant 30 o 40 minuts.
9.- Finalment, ho deixem reposar un parell d'hores. Ho rematem afegint-hi julivert picat per sobre.