Bunyols de coco i pinya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El coco és una fruita de la qual en surten diferents ingredients: l'aigua i la llet (lleugera i rica en minerals), la farina i la polpa (energètiques i sense gluten), i la mantega (energètica, amb greixos saturats, però sense colesterol).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER FER ELS BUNYOLS

    260 g farina de pastisseria

    120 ml llet de coco

    60 g oli de coco

    50 g sucre

    15 g impulsor químic (1 sobre)       

    3 ous (dos ous sencers i un rovell)

    Extracte de vainilla

    Oli OVE

     Sal

    Sucre llustre 

     

    PER FER LA CREMA

    200 g pinya

    100 ml llet de coco

    25 g oli de coco

    20 g sucre de coco

    20 g midó de blat de moro

    2 rovells d'ou

    1 canonet de canyella

PREPARACIÓ

  1. Posem al got de la batedora 200 g de pinya pelada i trossejada. Ho triturem i reservem.
  2. En un got dissolem 20 g de midó de blat de moro amb una cullerada (uns 40 g) de llet de coco, 20 de sucre de coco i un polsim de sal.
  3. Posem al foc en una cassola 60 ml de llet de coco i un canonet de canyella. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar 0 minuts tapat ja fora del foc.
  4. Retirem el canonet de canyella de la infusió. Afegim al pot de la infusió 2 rovells d'ou, la pinya triturada i 20 g de sucre. Ho barregem amb les varetes manuals.
  5. Afegim a aquesta barreja el midó de blat de moro. Ho posem a foc suau fins que la barreja agafi textura.
  6. Un cop aconseguida la textura hi afegim 25 g d'oli de coco, ho integrem i ho traiem del foc. Posem la crema en un recipient ample, ho filmem a pell i ho deixem temperar. Un cop temperada, posarem la crema a la nevera.
  7. Desfem 60 g d'oli de coco a foc suau.
  8. Tamisem en un bol 260 g de farina i hi afegim 15 g d'impulsor químic, 50 de sucre i 120 ml de llet de coco. Ho integrem amb les varetes elèctriques.
  9. En un bol posem 2 ous sencers i 1 rovell. Els blanquegem amb una mica d'extracte de vainilla i un polsim de sal.
  10. Afegim els ous blanquejats a la massa dels bunyols i ho amassem amb les varetes elèctriques fins que quedi elàstic.
  11. Ja tenim la massa. La tapem amb un drap humit i deixem que llevi durant 30 minuts a temperatura ambient.
  12. Un cop tenim oli escalfat en una paella, agafem la massa dels bunyols, li donem forma de quenelle amb dues culleres i la fregim. Un cop fregides les deixem sobre paper absorbent.
  13. Traiem la crema de pinya de la nevera, posem la crema dins d'una màniga pastissera i farcim els bunyols.
  14. Els emplatem posant-hi per sobre una mica de sucre llustre.
Anar al contingut