Flam de te matxa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 450 ml llet de soja  

    60 g sucre  

    20 g sucre de llustre  

    5 g te matxa  

    1 g agar-agar  

    50 ml aigua  

    Xarop d'atzavara  

    1 pot llet de coco (100 g de greix que conté)  

    Menta fresca 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 5 g de te matxa i 50 ml d'aigua i ho dissolem amb una vareta manual. Reservem. 
  2. Ara escalfem en un altre pot 450 ml de llet de soja, 60 g de sucre i 1 g d'agar-agar. Un cop bulli, retirem del foc. 
  3. Canviem la llet a una gerra per refredar-la abans d'afegir-hi el te matxa dissolt perquè si no podríem alterar-ne les propietats. Colem a la gerra el te matxa, ho barregem més i ho deixem temperar. 
  4. Posem 4 flameres en una safata. Creem una capa fina de xarop d'atzavara en cada una d'elles. Les portem 1 minut al congelador perquè el xarop d'atzavara es solidifiqui una mica. 
  5. Recuperem les flameres i les omplim amb el farcit ja temperat. Les deixem 2 hores a la nevera. 
  6. Traiem de la nevera una llauna de llet de coco freda. N'agafarem la part blanca, el greix. En posem 100 g en un bol inoxidable. Posarem 4 cullerades de llet de coco (la part líquida) en un got batedor. 
  7. Portem a ebullició dos dits d'aigua. Quan arrenca el bull, hi escaldem 4 fulles de menta durant 30 segons. Traiem la menta i la posem al got amb la llet de coco. Turbinem.  
  8. Afegim al bol amb greix de coco la menta triturada i ho semimuntem. Hi afegim 20 g de sucre llustre. Batem fins a tenir la textura de nata muntada. Reservem dins la mànega. 
  9. Agafem els flams de la nevera i els desemmotllem. Hi afegim la nata de coco muntada i alguna fulla de menta. 
Anar al contingut