Bistec tàrtar

INGREDIENTS

  • 600 g de filet

    4 ous

    pebre negre

    4 cullerades de salsa perrins

    6 escalunyes

    12 cogombrets en vinagre petits

    2 cullerades de tàperes

    sal

    3 cullerades de mostassa de Dijon

    oli d'oliva verge extra

    3 cullerades del nostre quètxup

    1 cullerada de pebre vermell picant

    torradetes

    patates llumí

    enciam fulla de roure

    canonges

     

    Per al quètxup

    2 kg de tomàquet pera madur

    3 cebes morades

    2 grans d'all

    1 raig d'oli d'oliva verge extra

    2 cullerades de sucre panela

    1 raig de vinagre chardonnay

    1 polsim de pebre vermell fumat dolç

    1 cullerada de mel

    Una mica de nou moscada

PREPARACIÓ

En un pot hi tirem la ceba morada, l'oli d'oliva verge extra i ho deixarem a foc molt baix durant 30 minuts. A continuació hi aboquem el sucre i la mel. Quan es vagi desfent, hi afegim el vinagre i les espècies (la nou moscada, el pebre vermell i els alls tallats a quadradets molt menuts).

Triturem i colem el tomàquet madur i l'afegim a la barreja. Ho deixem a foc baix durant 2 hores. Ho tastem per corregir de pebre i sal.

Tallem a rodelles fines el filet, l'estirem en una safata, que no es toquin els talls entre si, els separem amb paper de forn i els congelem durant 2 dies.

Traiem aquestes rodelles del congelador i ho tallem a quadradets ben petits (s'ha de fer amb ganivet i no amb una picadora perquè la textura canviaria molt).

En un bol fem l'amanit del tàrtar. Hi posem els rovells d'ou, el pebre negre, 4 cullerades de salsa perrins i les escalunyes, els cogombrets i les tàperes tot tallat a quadradets molt petits. Hi afegim la sal i les cullerades de mostassa de Dijon. Ho lliguem amb un raig d'oli i de quètxup que hem fet anteriorment.

Barregem aquest amanit amb la carn. Ho anem movent suaument perquè no quedi una pasterada.

Ho servim sempre amb torradetes, amanida i patates fregides.