Baklava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els festucs són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals, i tenen un bon contingut en proteïnesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 9 fulls de pasta fil·lo 

    100 g de festucs naturals pelats 

    50 g de nous pelades 

    100 g de mantega 

    100 g de sucre 

    50 ml de suc de taronja 

    100 ml d'aigua 

    1 branca de canyella 

    30 g de mel 

PREPARACIÓ

  1. Agafem 9 fulls de pasta fil·lo i la base d'un motlle rodó de pinça de 20 cm de diàmetre. Posem la base sobre un dels extrems dels fulls de pasta i, amb l'ajuda d'un ganivet, resseguim la vora retallant-la. Reservem els discos en un plat i repetim l'operació posant la base del motlle a l'altre extrem dels fulls de pasta fil·lo. Un cop reservats al mateix plat, ho tapem amb un drap humit per evitar que s'assequin. 
  2. En una picadora hi aboquem 100 g de festucs naturals pelats i 20 g de nous pelades. Ho triturem fins a tenir una textura de sorra amb alguns trossets més grossos. 
  3. Posem un pot al foc i hi fonem 100 g de mantega. No cal que arribi a bullir. 
  4. Comencem a muntar el baklava encaixant la base del motlle amb la pinça. Pintem la base amb mantega fosa i hi posem dos fulls de pasta fil·lo. Ho pintem de nou i hi posem dos fulls més. Repetim aquesta operació un tercer cop. 
  5. Repartim per sobre un terç de la barreja de fruita seca triturada. A continuació hi posem dos fulls de pasta, ho pintem i repetim l'operació dos cops més. 
  6. Tornem a repartir un terç de la fruita seca per sobre. Posem de nou 2 fulls més de pasta fil·lo i ho pintem amb mantega. Repetim aquesta operació i ho acabem posant-hi un full de pasta, ho pintem, i després l'últim full de pasta que ens queda, i ho tornem a pintar. 
  7. Un cop tenim el baklava muntat dins del motlle, el tallem fent un tall vertical per la meitat. Tot seguit, fem un tall més a cada meitat en vertical. A continuació, fem tres talls a les parts de dins en horitzontal, de manera que aconseguim vuit porcions. I acabem fent tres talls a les parts més exteriors. En total, haurem fet catorze porcions.  
  8. Enfornem el baklava 30 minuts a 180º amb la funció de ventilador. A continuació, el deixarem temperar dins del mateix motlle. 
  9. Fem un almívar amb 50 ml de suc de taronja, 100 g de sucre, 100 ml d'aigua, una branca de canyella i 30 g de mel. Ho coem a foc mitjà-baix 8 minuts. 
  10. Traiem el canonet de canyella de l'almívar. Posem un plat sota el motlle i aboquem l'almívar per sobre el baklava fent que quedi tot xopat. 
  11. Repartim l'últim terç de fruita seca triturada per sobre i ho deixem reposar 1 hora a temperatura ambient. 
  12. Desmotllem el baklava i passem els trossos a un plat. Ja està a punt per menjar. 
Anar al contingut