Arròs amb pollastre i verdures

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
  • Informació nutricional
    +Obre

    Recepta que conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat principal.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1/2 pollastre
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1/2 cabeça d'alls
  • romaní
  • farigola
  • llorer
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 360 g d'arròs tipus bomba
  • 1 manat d'espinacs tendres
  • 1/4 de coliflor
  • julivert
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli fregiu les carcasses del pollastre. Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi la pastanaga i el porro tallats a trossos, la ceba i l'all picats, el romaní, la farigola i el llorer i deixeu-ho sofregir durant uns 20 minuts. Seguidament, cobriu-ho amb aigua freda i deixeu-ho coure durant una hora.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu el pollastre, ja dessossat, tallat a trossos i salat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Quan la ceba estigui transparent, poseu-hi el tomàquet ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant 25 minuts més. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Finalment, 3 minuts abans d'acabar la cocció, afegiu-hi la coliflor tallada a trossets i les fulles d'espinacs i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu el plat amb una branca de julivert.