TV3 renova la tardor

Amb l'eslògan "Somriu, és tardor" s'ha presentat la nova programació de TV3, amb una reformulació de la graella plena de noves apostes, com "Tarda oberta", "A tota pantalla", "Preguntes freqüents" o "Està passant", entre altres, i amb el retorn de propostes consolidades com "Merlí". "Sense ficció" i "Polònia".

El plató del nou programa "Tarda oberta" ha acollit la presentació de la nova temporada amb Vicent Sanchis, director de TV3; Sígfrid Gras, adjunt a la direcció i cap de Programes i Continguts de TV3; Clara Cabezas, cap de Programació i Imatge de TV3, Bernat Soler, cap d'Esports de TV3, i algun espontani.

Amb el lema "Somriu, és tardor" s'ha anat desgranant les franges de programació d'una graella de TV3 que presenta grans canvis. "Des de TV3 hem fet un esforç molt intens per reforçar el que es coneix com ‘daytime'." Ja s'ha començat a veure amb el reforç d'"Els matins". Immediatament, la setmana que ve inclourem el programa "A tota pantalla", amb Núria Roca, que enllaçarà amb un "TN comarques" renovat. Finalment, a la tarda, després de la nova telenovel·la, "Com si fos ahir", arriba "Tarda oberta", que és una altra estrena de la temporada", ha explicat el director de TV3, Vicent Sanchis. "Amb la Diada, fora del desplegament informatiu i per canviar una mica el context d'actualitat vibrant, arribarà el primer capítol de la nova sèrie de les sobretaules de TV3", ha concretat.

Les explicacions de les apostes de la cadena s'han anat intercalant amb vídeos que n'oferien un tast i amb la intervenció de nous presentadors d'aquesta temporada.

Toni Soler, una cara coneguda pels espectadors de TV3, ha presentat "Està passant", un informatiu satíric que abans del "Telenotícies vespre", de dilluns a divendres, analitzarà les claus de l'actualitat del dia i buscarà la part divertida. "Torno a presentar un programa a TV3, cosa que em fa molt il·lusió. Un programa amb un format vagament informatiu que tindrà opinió, descripció del que fan els mitjans, anàlisi i sobretot el punt de vista d'un servidor, el d'Òscar Andreu,  el de Jair Domínguez i algunes cares més per oferir a l'espectador el "background" necessari per encarar el "Telenotícies vespre", ha explicat Soler. El programa s'estrenarà el dia 13.

Sígfrid Gras, adjunt a la direcció i cap de Programes i Continguts de TV3, s'ha encarregat de presentar els programes que formaran part del "primetime" de la cadena. El 18 de setembre torna "Merlí" amb la tercera i última temporada.  I ha remarcat que la sèrie anirà just després del "Telenotícies vespre". 14 nous capítols on es podrà veure un Merlí diferent, evolucionat, més canviant i, fins i tot, en crisi. Per altra banda, l'espectador trobarà, també, uns peripatètics que encaren la vida adulta i comencen a pensar en el futur fora de l'institut enfrontant temes com les drogues o les creences. Després, "Merlinari", un programa del departament de nous formats. "Tres programes en un -ha explicat Sígfrid Gras-, la base és recórrer 12 instituts per veure la pròpia realitat dels estudiants partint dels temes de la sèrie, però també és un making of de ‘Merlí' i, a més, s'endinsarà en l'univers del que pensen els actors respecte el que viuen en la ficció."

La tardor portarà la cultura al "prime time" de TV3 amb "This is art", un programa sobre art a través de les emocions de la mà de Ramon Gener. 24 programes que demostraran que l'art existeix quan algú l'admira. "Al cotxe", un vehicle conduït per Eloi Vila recollirà els convidats que arriben a TV3 i aprofitarà per conversar amb ells d'una manera diferent. A "De llit en llit" s'abordarà el fet que tothom pot tenir o té, en un moment o un altre, problemes amb el dormir. Eduard Estivill, especialista en medicina del son, serà el fil conductor dels tres capítols de la sèrie, que es dedicaran als trastorns del son, a la llum i a la vida moderna. "Preguntes freqüents" és el nou programa de Ricard Ustrell, els dissabtes de 22.00 a 00.00, que girarà al voltant de l'actualitat que serà tractada des de diferents eixos com l'entrevista, el cara a cara o la tertúlia. "No s'entendria que en l'època actual TV3 no tingués un programa que permetés analitzar l'actualitat des de tots els punt de vista possibles", ha explicat Gras.

Clara Cabezas, cap de Programació i Imatge de TV3, ha agafat el relleu per continuar parlant del "prime time", on es mantenen clàssics de la casa com "Zona zàping" (aquest divendres), "APM?" (torna el 20 de setembre) i "Polònia" (dijous que ve).

El 14 de setembre arribarà una altra de les estrenes del "prime time", "Estàs igual!". "Entreteniment a partir d'una fotografia que porta associada una història de fa anys", ha explicat breument Cabezas. El programa mirarà de reproduir aquella imatge reunint de nou els seus protagonistes. També tornarà "El foraster", recorrent els pobles més petits de Catalunya, i, el 17 de setembre", segona temporada d'"Economia en colors", que continua amb el repte d'explicar l'economia de manera entenedora amb Xavier Sala i Martín i Tian Riba.

TV3 també buscarà de consolidar el que es coneix com el segon "prime time" perquè "hi ha gent que no vol anar a dormir d'hora", ha comentat Cabezas. Per això hi haurà estrenes interessants en aquesta franja. "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez, i "El divan", amb Sílvia Cóppulo, són dos programes consolidats a Catalunya Ràdio que salten TV3.  També "Quan arribin els marcians", un programa on l'equip de "Tria 33" fa el salt a TV3 i mirarà d'explicar als marcians les disciplines culturals (estrena 5 d'octubre).

TV3 ha demostrat que és la referència informativa dels catalans. Per això, els Serveis Informatius reforçaran els seus continguts per a la temporada. El "TN comarques" s'ha reformulat eliminant-ne les connexions, i s'ha convertit en un format més llarg i ambiciós. Els telenotícies canvien les cares amb Carles Prats i Raquel Sans al migdia, Toni Cruanyes al vespre, i Ramon Pellicer i Cristina Riba els caps de setmana. Per altra banda, "30 minuts" i "Sense ficció" afronten un canvi de perspectiva amb les noves direccions de Carles Solà i Montse Armengou. "Quan hagi notícies importants, la resta de la programació cedirà el seu espai a l'actualitat", ha remarcat el director de TV3.

Bernat Soler, cap d'Esports de TV3, ha recordat que aquesta temporada TV3 encara té els drets de la Champions. Cada dimarts, el millor partit de la jornada que començarà el 12 de setembre amb un interessant Barça-Juventus al Camp Nou. La recuperació dels drets d'imatge dels partits de lliga també permeten que "Gol a gol" pugui passar d'Esport3 a TV3 segons l'interès del partit, com és el cas del derbi d'aquest cap de setmana entre el Barça i l'Espanyol.

Entre les novetats, TV3 estrenarà, el 24 de setembre, un programa del departament d'esports, "Quan s'apaguen els llums". Aquella gent que ja no està en el focus informatiu parlaran obertament amb Lluís Canut. Ronaldinho, Schuster, Chicho Sibilio, José María García, Joan Gaspart i Alfredo Evangelista, entre altres, es confessen i expliquen tot allò que quan estaven en actiu no es van atrevir a explicar.

TV3 també continua apostant i donant suport a les produccions cinematogràfiques.  Aquesta temporada arribaran "Pau, la força d'un silenci", amb Joan Pera rere la figura del gran Pau Casals; "El nom", amb Joel Joan al capdavant del projecte, i "Els fills del sol", protagonitzada per Pablo Derqui.

En un temps que hi ha moltes maneres de seguir els continguts audiovisuals, TV3 està pendent de la seva presència a internet amb xifres i audiències que van en augment.

La presentació ha acabat amb la visita a dos dels platós dels nous programes que TV3 estrenarà aviat. Ricard Ustrell ha rebut a la premsa en el plató de "Preguntes freqüents", un espai encara a mig construir que comptarà amb la realització de Paulí Subirà. "La idea és fer un programa d'actualitat que cada setmana serà molt diferent. Serà dissabte a la nit, en directe. Un plató on hi haurà molt moviment, molt dinamisme, com jo, que no estic mai quiet. Jugarem a barrejar-ho tot molt: cara a cara, entrevistes, públic... No serà la típica tertúlia on tothom parla amb tothom. Intentarem trencar molt els formats i cada programa serà diferent, però puc avançar que hi hauran col·laboradors com Quico Sallés, Maiol Roger o Juan Carlos Ortega, que portarà un amic seu que comentarà l'actualitat", ha explicat el presentador del nou espai de TV3.

Nuria Roca i Òscar Nogueira han rebut la premsa al plató d'"A tota pantalla", el nou magazín d'entreteniment els matins de TV3. Un programa que, de dilluns a divendres a les 11.00, busca ser "una illa d'entreteniment enmig d'un mar d'actualitat", presentat per Núria Roca. El seu director, Òscar Nogueira, ha explicat que serà "un magazín amb molts continguts enfocat de manera fresca, optimista, amena i diferent. I ens vam preguntar: ‘qui ens ho farà tot això?' I hem trobat la millor: Núria Roca. El disseny del programa són moltes seccions amb molt contingut en què hi ha una primera franja més cultural -sempre des de l'entreteniment-, on tenim Miqui Puig, parlant de música; Miquel del Pozo, que parlarà de pintura i art; Anna Guitart, que parla de llibres com ningú... També tindrem molts altres continguts, com tertúlies. Tot amb un to diferent."

Per Nuria Roca, dir el sí a aquest programa ha estat "una aposta molt fàcil d'acollir perquè estàvem parlant d'un projecte il·lusionant i amb un equip que de seguida em van transmetre les ganes, la il·lusió de posar-se en marxa. Un programa que pretén cada dia formar part de la casa de l'espectador i que ell també en formi part gràcies al whatsapp, els mails i els seus suggeriments. I es parlarà de tot el que ens interessi: música, joves promeses, la televisió d'aquí, la d'allà, la crònica social... Seran tres hores en què ens divertirem. Volem ser una pantalla oberta de què tothom formi part."

tv3.cat

Anar al contingut