Instal·lacions de la MAT a Bescanó.
Instal·lacions de la MAT a Bescanó.

TV3 i Catalunya Ràdio faran aquest divendres un important desplegament per informar de la inauguració de la línia de molt alta tensió entre el Rosselló i l'Empordà

El "Telenotícies comarques", amb Mariona Bassa, es farà des del Castell de Peralada i el "Catalunya migdia", amb Neus Bonet, des de Girona

Aquest divendres, 20 de febrer, TV3, i Catalunya Ràdio informaran àmpliament dels actes d'inauguració de la línia de molt alta tensió que es faran a Montesquiu d'Albera i al Castell de Peralada.

Aquesta línia, única en el món, té uns 250 quilòmetres de cable soterrat i un túnel que travessa els Pirineus de gairebé nou quilòmetres, s'hi han hagut d'invertir 700 milions d'euros i suportarà 2.000 megawatts de potència. Tot aquesta obra és per portar l'energia generada per les centrals nuclears franceses cap al sud. La infraestructura l'han construït conjuntament Red Eléctrica de España i la francesa Réseau de Transport d'Électricité, RTE.

El primer acte serà a dos quarts de dotze, quan s'inaugurarà la línia a Montesquiu d'Albera, al Rosselló, i hi seran presents el primer ministre francès, Manuel Valls, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Després, Valls i Rajoy faran parlaments des del Castell de Perelada.

El "TN Comarques" es farà des del Castell de Peralada, on es desplaçarà Mariona Bassa, que també farà connexions en directe amb el "TN Migdia". Sion Biurrun serà a Montesquiu, des d'on farà connexions en directe amb "Els matins de TV3", el  canal 324, el "TN Comarques" i el "TN Migdia". A més, a dos quarts de dotze, el canal 324 entrevistarà  José María García Casasnovas, membre de la comissió d'energia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.

Per la seva banda, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació n'informaran a les franges informatives de les dotze i de la una del migdia. Als dos canals hi haurà informació de l'acte com també al "Catalunya migdia", amb Neus Bonet, que s'emetrà, en edició especial, des de Girona.

També tots els parlaments que faran Manuel Valls i Mariano Rajoy es podran seguir en directe i íntegrament per Catalunya Informació.

A banda, la redacció dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio estarà seguint les possibles manifestacions contràries a la MAT, que s'han anat fent des del moment que es va anunciar la creació d'aquesta infraestructura.

Catalunya Informació emetrà diferents reportatges sobre la línia de molt alta tensió realitzats per Joan Garcia, on explicarà les característiques de la línia, els efectes que comporta per al subministrament elèctric a l'estiu a la zona de l'Empordà o en el tren de gran velocitat. També hi haurà reportatges d'Isabel Juanola sobre els debats que han sorgit entre la ciutadania, en les institucions i en el sector turístic a favor o en contra d'aquesta nova infraestructura.

tv3.cat

324.cat

Catradio.cat  

Catradio.cat/catinfo

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut