Torna "InfoeKonomia", les píndoles d'economia del programa "Info K"

Dilluns 10 d'octubre, arriben nous capítols d'"InfoeKonomia, més enllà de les xifres", l'espai s'obre economia de l'"Info K", que s'emet cada dilluns just darrere del programa informatiu del canal Super3. El programa "Info K", editat per Laia Servera, s'emet de dilluns a dijous, a les 19.30, al canal Super3.

Aquest dilluns torna "InfoeKonomia, més enllà de les xifres", les píndoles sobre economia dirigides als més petits. Aquest espai s'emetrà setmanalment, cada dilluns, just darrera de l'"Info K".

"InfoeKonomia" es va estrenar l'octubre del 2014 com un diccionari setmanal per repassar els conceptes bàsics del món financer d'una manera entenedora. Ara, en aquesta nova temporada, l'"InfoeKonomia" està dedicat a la Història de l'Economia, amb capítols centrats en les rutes comercials, les colònies tèxtils o els països emergents, per exemple.

Les rutes comercials

El senyor K, en aquest capítol, és un monjo que va viure fa 1.500 anys. Té l'encàrrec de dur-li a l'emperador cucs de seda i robar-los el secret als xinesos,  que durant segles van comerciar amb la seda per tot el món, transportant a més de seda idees, religions, llengües i d'altres invents.

La fil·loxera

El senyor K, en aquest capítol, és un savi que estudia com eradicar la fil·loxera, un animal minúscul que va provocar un daltabaix a la vinya catalana cap al 1890. D'on venia? Què va provocar?

Els canals de Suez i Panamà

El senyor K, en aquest capítol, és un arquitecte francès que està treballant en un encàrrec molt important: fer un forat de 130 metres per unir  dos mars. És el canal de Suez, un canal que canviarà les rutes comercials mundials.

La màquina de vapor

El senyor K, en aquest capítol, viu a l'Anglaterra de fa 300 anys. És l'ajudant d'en James Watt, un enginyer que canviarà la història de la humanitat amb la seva màquina de vapor, un element importantíssim per a la Revolució Industrial.

La conquesta del pol nord

El senyor K, en aquest capítol, va a bord d'un vaixell que per primer cop creua l'Àrtic a l'hivern. Pels comerciants una ruta més curta vol dir estalviar diners però per al medi ambient és molt mala notícia: vol dir que l'Àrtic està malalt.

Avui, les tres Gorges

El senyor K, en aquest capítol, és un navegant. Però el seu vaixell es troba un mur immens que no el deixa passar. Es diu les Tres Gorges, és a la Xina i és la presa més gran del món.

El petroli

El senyor K, en aquest capítol, juga a un joc: comprovar quantes coses de les que ens envolten tenen petroli. Uf, moltíssimes! Tot i que és una substància lletja i enganxifosa, és valuosíssima: tant que n'hi diuen "l'or negre". Com es treu? Cap on va? Quins inconvenients té?

Els països emergents

El senyor K, en aquest capítol, viu a l'Índia. És un país que fa només 25 anys era molt més pobre que ara. Però últimament ha tret el cap a l'economia del món. Què ha passat? Com ho ha fet? Com l'Índia, d'altres països han fet el mateix. Són els països emergents.

Les colònies tèxtils

El senyor K, en aquest capítol, viu en una colònia industrial de finals del segle XIX. Què eren? Qui hi vivia? Quantes n'hi va haver, a Catalunya? Sabeu que encara es poden visitar?

super3.cat/infok

 

Anar al contingut