Torna "Incerta glòria" a Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio recupera l'adaptació radiofònica de la novel·la de Joan Sales. Cada dia, a partir del 15 d'octubre, es publicaran dos capítols al web catradio.cat.

Catalunya Ràdio engega la promoció del seu arxiu sonor amb la recuperació d'una de les nostres perles: l'adaptació radiofònica de la novel·la Incerta glòria. Cada dia, a partir del 15 d'octubre, es publicaran dos capítols al web catradio.cat fins a completar tota l'obra el 19 de novembre, coincidint amb el dia en què es commemora el centenari del naixement del seu autor, Joan Sales. Ens sumem, així, a la celebració de l'efemèride.

L'obra, adaptada per Oleguer Sarsanedas i dirigida per Joan Germà Schroeder, es va gravar el 1987 amb actors de primera fila com Enric Majó, Margarida Minguillón, Gal Soler i Enric Pous. Aquest cop, però, hi hem incorporat material inèdit, fotografies, vídeos, cartes de l'autor... amb el qual posem en valor el document sonor i n'actualitzem el contingut amb l'objectiu de mostrar el context en què es va escriure i publicar l'obra.

Incerta glòria és una "novel·la infinita", com la va qualificar el diari Le Monde l'any 1962, quan es va publicar, per primer cop sense censura, a França. Una novel·la d'amor i de guerra, des de la perspectiva dels vençuts, que retrata l'efímera joventut d'uns personatges magnífics. Sobretot el d'en Cruells, el que interpreta Enric Majó, un dels millors personatges de la literatura catalana.

La recerca de material amb què s'acompanya la ràdionovel·la no s'acaba amb la publicació que ja es pot consultar en aquests moments al web de Catalunya Ràdio. La voluntat d'aquest nou arxiu sonor és que es mantingui en contínua actualització i creiem que pot ser especialment útil als centres escolars o universitaris i als estudiosos en general de l'obra de Sales.

A banda, evidentment, desitgem que els nostres oients gaudeixin d'aquesta producció, tant els que ja la van sentir en el seu moment d'emissió i vulguin recordar velles sensacions, com els que s'interessin per viure una nova experiència, ja que el gènere de la ràdionovel·la no és gens habitual a la ràdio d'avui en dia.


Anar al contingut