Socialistes catalans i balears, partidaris de Pedro Sánchez, adverteixen que la gestora del PSOE no té autoritatper decidir el sentit del vot de cara a una nova investidura de Rajoy

Ho han explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i la presidenta balear i líder dels socialistes de les Illes, Francina Armengol.

Socialistes catalans i balears, partidaris de Pedro Sánchez i perdedors de la batalla interna de dissabte, adverteixen que la nova gestora del PSOE, que avui es reunirà per primer cop, no té autoritat per canviar el no a la investidura de Rajoy sense consultar els militants.

Ho ha reivindicat a "El matí de Catalunya Ràdio" l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, que ha dit que: "Jo m'atreviria a dir que haurien de ser els militants que, amb la seva opinió, marquessin la posició. Jo crec que la gestora no és l'òrgan adequat per prendre una decisió d'aquesta envergadura i hauria de ser, com a mínim, el comitè federal que, en una nova sessió, es pugui pronunciar si hi ha un canvi o no en el suport a Rajoy o no."

Sobre un possible trencament PSC-PSOE, Marín ha assenyalat que depèn de quines decisions es prenguin ara a Ferraz; el PSC ha de ser més PSC que mai i prendre per si sol les decisions que més li convinguin.

Per la seva banda, la presidenta balear i líder dels socialistes de les Illes, Francina Armengol, ha dit: "En aquests moments hi ha una crisi de legitimitat important; els militants del partit socialista han quedat fora de poder decidir el futur que volen per al PSOE i crec que de cap manera es por prendre una decisió que va absolutament contra natura de l'ideari socialista".

Si el PSOE acabés ordenant una abstenció per permetre la investidura de Rajoy, el diputat del PSC al Congrés José Zaragoza no descarta, en declaracions al mateix programa, votar diferent.

Segons Zaragoza: "El PSC sempre ha pres les seves decisions polítiques en coherència amb els seus plantejament polítics. Però és que ara no hi ha incoherència. És a dir, en aquests moments el PSOE té un acord de no permetre la investidura de Rajoy i jo crec que no ha canviat res per modificar aquesta posició."

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Núria Marín i José Zaragoza, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Francina Armengol, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut