"Sense ficció" estrena "16 jutges"

Demà, a les 21.55, "Sense ficció", la franja que TV3 dedica al documental, estrena "16 jutges", una producció pròpia de TV3, dirigida per Josep Rovira.

Els jutges són més presents que mai en la vida pública del nostre país. Les seves investigacions i resolucions tenen un gran ressò en els mitjans de comunicació i se'n parla com si fossin protagonistes famosos de l'actualitat política diària.

La feina dels jutges és pública i ben coneguda i allò que la gent molt sovint desconeix són les sensacions que viuen en el seu dia a dia, quan han d'enfrontar-se a la part més fosca i complexa de la condició humana.

La seva és una professió com qualsevol altra, però tant els anys de preparació que requereix com la naturalesa conflictiva dels temes que aborden fa que s'esdevingui distant i envoltada d'un aire rigorós. La imparcialitat així ho demana i, amb tot, això no exclou que els jutges siguin persones normals i que interioritzin tot allò que veuen o escolten cada dia, en les sales de vistes o en les guàrdies dels jutjats de primera instància.

El documental "16 jutges" s'endinsa en aquestes vivències conversant amb setze jutges, magistrats i magistrades que han accedit per una vegada a parlar de la seva faceta més humana: les idees, les pors o com afronten el repte diari de decidir sobre la vida o els béns dels altres.

"16 jutges" és el testimoni de setze professionals que viuen i treballen a Catalunya, en llocs de màxima responsabilitat en grans ciutats o en petits jutjats de poble. Setze jutges que acompanyarem en el moment d'enviar a la presó a un delinqüent, en un desnonament d'habitatge, entrevistant menors conflictius o discutint sobre l'ús de la llengua i altres temes més polèmics, com la independència judicial.

tv3.cat/senseficcio

@senseficcio

facebook.com/senseficcio

Anar al contingut