Salman Rushdie
Salman Rushdie

Salman Rushdie fa una metàfora de la bogeria que viu el món actual al seu últim llibre, "Dos anys, 8 mesos i 28 nits"

L'escriptor angloindi ha presentat la seva nova novel·la a "El matí de Catalunya Ràdio" amb Mònica Terribas.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Rushdie ha volgut disseccionar l'actualitat a través de la ciència-ficció i la fantasia, en un homenatge als contes tradicionals orientals.

Segons Rushdie:  "La veritat és que aquest és el llibre més boig que he escrit mai de la vida. Penso que el que volia era escriure sobre un món que s'ha tornat boig, en certa manera. Evidentment penso que això és el que ara mateix passa en el món real també, i el llibre es converteix en una metàfora d'aquesta situació real; la bogeria i l'estranyesa  són coses que vivim a diari nosaltres."

L'escriptor també ha llançat una crítica a la religió, i ha plantejat què passaria si els déus morissin dient que:  "Quan moren els deus, la vida millora. La vida humana millora perquè, sens dubte, i això és una visió personal que no s'expressa d'una manera tan polèmica a la novel·la,  la religió és  una cosa que representa un problema pels éssers humans, ja que crea molts conflictes per la humanitat. Ho veiem quotidianament en el món. Per tant, sí, penso que la religió hi surt una mica malparada, al meu llibre."

Salman Rushdie, conegut per llibres com "Els fills de la mitjanit" o "Els versos satànics", planteja amb un vague optimisme : que en un termini de mil anys el món serà més tolerant i evitarà capítols tràgics com la crisi actual dels refugiats.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Salman Rushdie, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

 

 

 

Anar al contingut