Llum Barrera, la presentadora, amb les convidades Agnès Busquets i Mireia Portas
Llum Barrera, la presentadora, amb les convidades Agnès Busquets i Mireia Portas
Diumenge 14 de gener, a les 22.30.

Riem tots del mateix? al primer episodi de "De bon humor"

Diumenge 14 de gener, a les 22.30, TV3 estrena "De bon humor", un programa dirigit per Xavier Brichs i presentat per Llum Barrera. Onze episodis d'una sèrie documental seriosa i entretinguda en què testimonis, científics i humoristes parlaran del sentit de l'humor. En el primer programa intervindran Agnès Busquets, Mireia Portas, Toni Moog, Joan Pera, en Xuriguera i en Faixedas.

Què és l'humor? Per què riure fa sentir millor? És possible riure's de tot o hi ha algun límit? En què es basa el nostre sentit de l'humor? Hi ha realment un humor català? "De bon humor" és una mena de tesi doctoral sobre el sentit de l'humor, en què aquest estat d'ànim s'analitza i es tracta des de tots els punts de vista amb personatges que han fet de l'humor la seva professió.

Hi ha qui diu que el sentit de l'humor dels homes i de les dones és diferent. Realment els fan gràcia acudits i bromes diferents? Hi ha algun comportament biològic que diferencia el sentit de l'humor masculí i femení o aquesta realitat es deu només a factors culturals. En el capítol de diumenge, Llum Barrera parlarà amb dues de les actrius còmiques més divertides del moment, Agnès Busquets i Mireia Portas, del que els fa riure a elles i als homes. I amb l'humorista més gamberro i irreverent, Toni Moog, parlarà de dones.

A mesura que s'avança en l'edat, també diuen que una persona es torna més rondinaire i perd el sentit de l'humor. L'actor Joan Pera explicarà què hi ha de cert en aquesta afirmació i què s'ha de fer per riure de gust a la tercera edat.

Un altre tòpic diu que l'humor als pobles petits és diferent del de les grans ciutats. Humor urbanita en oposició amb l'humor de poble. L'entorn on viu una persona condiciona la seva manera de riure? En Xuriguera i en Faixedas, que fan humor rural des que van començar, explicaran la seva experiència.

"De bon humor" s'emetrà cada diumenge a les 22.30. Una sèrie documental que analitzarà els efectes del riure en les persones amb testimonis de diferents edats i procedències, experts dels mecanismes del riure en el cervell i cares conegudes, referents humorístics del país.

tv3.cat/debonhumor
facebook.com/debonhumor

Anar al contingut