Puig demana a Montilla que eviti que Madrid deixi fora la Generalitat de la gestió del Prat

El secretari general adjunt de CDC creu que l'anunci de Rodríguez Zapatero que l'aeroport del Prat passi a tenir una gestió privada sense el control de la Generalitat és una amenaça molt greu.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, insta el president de la Generalitat en funcions, José Montilla, que faci tot el possible per impedir que l'aeroport del Prat passi a tenir una gestió privada sense el control i la supervisió de la Generalitat, com ha anunciat el cap de l'executiu espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Puig ha qualificat aquesta decisió d'"amenaça molt greu".

El número dos de Convergència fa una última petició a Montilla abans que deixi la presidència de la Generalitat: "M'atreveixo a demanar un últim acte, ja no dic de dignitat, d'acció política del president Montilla, que encara és president en funcions, que eviti amb els 25 diputats del partit socialista a Madrid que el govern central prengui aquesta decisió". Felip Puig ha afegit que l'encara cap del govern català ajorni almenys la intenció de Madrid que l'aeroport del Prat tingui una gestió privada: "Que hi hagi un nou govern que pugui d'alguna manera, si ell no té prou força, exigir que aquesta privatització més o menys encoberta mantingui una visió estratègica de control, supervisió i direcció de les institucions catalanes sobre l'aeroport del Prat".

Sobre la possibilitat que aquests dies es decideixi que el magatzem de residus nuclears s'instal·li a Ascó, Puig ha assenyalat: "Jo vull creure que el govern espanyol no s'atrevirà a prendre una decisió amb aquesta nocturnitat i traïdoria, amb un president sortint del seu propi partit, encolomant-li la responsabilitat d'acceptar sense capacitat de reacció política una infraestructura que el Parlament ha dit que no la volem".

Segona volta


Felip Puig opina que Artur Mas es convertirà en president de la Generalitat en la segona votació de la sessió d'investidura per majoria simple: "Jo crec que serà a la segona, però si és a la primera no dependrà de nosaltres perquè de concessions no en farem cap en aquest sentit".

El secretari general adjunt de CDC i conseller amb Jordi Pujol insinua que podria quedar fora del futur executiu d'Artur Mas: "Un enginyer de camins com jo que es dedica a la política i que ha arribat a ser ministre d'Obres Públiques del seu país, té totes les ambicions més que satisfetes. No sé si formaré part d'aquest equip". Segons Puig: "Hi haurà altres responsabilitats amb les quals és possible que continuï estant a l'equip titular, o no. Això ho decidirà Artur Mas. El nostre capità és ell des de fa uns quants anys i ens n'hem sortit. Ell sap que puc jugar en bastantes posicions, i allà on cregui que podem continuar col·laborant, doncs hi seré".

catradio.cat/oracle

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut