Premi ASPID a la Solidaritat a la Fundació La Marató de TV3

La Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada amb el premi ASPID a la Solidaritat, en la 19a edició dels premis que atorga l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) per reconèixer i fer visible la tasca de les persones i institucions en favor de la normalització social dels discapacitats. L'acte de lliurament del guardons tindrà lloc aquesta tarda a la Seu Vella de Lleida.

El Premi ASPID a la Solidaritat ha estat atorgat a La Fundació La Marató de TV3 per la seva trajectòria de 25 anys en l'impuls de la recerca biomèdica i la sensibilització social. En aquestes 25 edicions s'han recaptat 151 milions d'euros amb els quals s'han finançat 723 projectes de recerca biomèdica.

El Jurat ha atorgat el premi a La Fundació La Marató de TV3 en considerar que els seus objectius persegueixen la millora de la qualitat de vida de les persones que han sofert algun tipus de lesió, malaltia i/o discapacitat, promovent elements tan importants com són la sensibilització i la investigació científica.

A més de la Fundació La Marató de TV3, els guanyadors de l'edició d'aquest any dels Premis ASPID a la integració social de persones amb discapacitat –l'únic guardó d'aquestes característiques convocat a l'Estat– han estat el Centro de Investigación en Discapacidad Física de la Fundación ASPAYM de Castellà i Lleó (Premi a la Innovació); la periodista Hilaria León (Premi a la Comunicació), i Punt ECO (Premi a l'Empresa).

L'acte de lliurament del guardons tindrà lloc avui, dijous 22 de setembre, a partir de les 19.30, a la nau central de la Seu Vella de Lleida. A la cerimònia hi assistiran, entre altres, Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya; Àngel Ros, alcalde de Lleida; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Ramon Farré, delegat a Lleida del Govern de la Generalitat de Catalunya, i Bibiana Bendicho, presidenta de l'associació ASPID.

tv3.cat/marato

Anar al contingut