Portabella demana al partit de Laporta més generositat per poder anar en coalició a les municipals

El líder d'Esquerra Republicana a Barcelona afirma que les negociacions entre la seva formació i Solidaritat Catalana per la Independència continuaran després de les festes de Nadal.

El president d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha dit que els contactes amb el partit de Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència, continuen endavant, però al mateix temps ha reclamat un exercici de generositat mútua per poder avançar cap a una coalició de cara a les eleccions municipals.

Jordi Portabella ho ha explicat durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset. El líder republicà creu que hi ha d'haver: "Un acte de generositat i nosaltres estem disposats a fer-lo. Estem disposats a oblidar-nos que estem tres a un en vots. Estem disposats a oblidar-nos que per sortir a Barcelona, on se surt amb un 5 per cent i no un 3 per cent, es necessiten 45 mil vots i no 20 mil. Hi estem disposats, però és clar, aquesta obertura d'esperit per sumar s'ha de compartir".

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona demana "serenitat" a Solidaritat, amb exigències com ara que Joan Laporta encapçali la llista electoral. Portabella vol que les noves reunions que hi haurà d'aquí a unes setmanes siguin més discretes, per intentar crear un "tercer espai" que reuneixi totes les sensibilitats independentistes en el consistori barceloní.
Jordi Portabella ha assegurat que cap enquesta els dóna menys de tres regidors. Creu que no hi ha cap perill que Esquerra es pugui quedar sense representació a l'Ajuntament: "El nostre risc de quedar fora de Barcelona és zero. Segur que tindrem representació, sols o acompanyats. Una altra cosa és que vulguem anar acompanyats".

El dirigent republicà afirma que ja estan concentrats en les eleccions municipals i que està convençut que els mals resultats que van tenir a les catalanes no es repetiran: "La nostra força, que es basa en una bona distribució territorial i amb una bona vertebració de territori, és a les municipals. Tenim una sensació de remuntada. No només ho salvarem sinó que ho recuperarem a uns nivells semblants als que teníem abans".

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut