Albano Dante Fachin, en una imatge d'arxiu
Albano Dante Fachin, en una imatge d'arxiu

Podem Catalunya només està disposat a fer una coalició electoral amb el nou partit impulsat Ada Colau per presentar-se junts a les eleccions

Ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" el líder del partit, Albano Dante Fachín

Podem Catalunya torna a fer marxa enrere i descarta integrar-se al nou partit impulsat per Ada Colau que ha de néixer el 8 d'abril. Només estan disposats a presentar-se conjuntament a les eleccions amb una coalició. El màxim dirigent de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha subratllat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el pas enrere que ja van fer un cop, aquesta vegada, és definitiu.

Sobre la seva integració a la formació de Colau, el líder de Podem ha destacat:  "Ho descarto absolutament. Un procés que ha de donar vida a una nova organització no es pot fer com es feia fa 30 anys. A partir d'aquí, en els diversos moments que es vagin presentant propostes no descartem absolutament res. Si en el futur hi ha possibilitats de fer coalicions o buscar llistes conjuntes, nosaltres sempre estarem oberts a parlar". 

Fachín ha dit que si reculen és perquè les cúpules de la resta de partits que han de crear la nova formació política, com Iniciativa, Barcelona En Comú i Esquerra Unida i Alternativa, no s'han compromès a acceptar els requisits que exigia Podem.

"L'esquerra no pot tornar a cometre l'error de decretar la unitat, en comptes de fer-la des de baix", ha sentenciat Fachín. La marxa enrere de Podem s'ha concretat amb la retirada de la llista que Marta Sibina i el mateix Fachín havien presentat a l'executiva del nou partit. Fachín ha subratllat que si Jéssica Albiach, del sector crític de Podem, manté la seva candidatura al nou partit dels comuns, és perquè busca una nova oportunitat després de perdre les primàries de Podem amb només un 20 per cent dels vots.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Albano Dante Fachin,  cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut