Oriol Junqueras confia que els partits favorables al dret a decidir se sumin a la declaració

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el president d'ERC relativitza el fet que s'hi adhereixi el PSC.

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, confia que els partits favorables al dret a decidir se sumin a la declaració sobiranista que el Parlament aprovarà la setmana que ve, després que s'ha suavitzat el text i s'ha suprimit l'objectiu de l'estat propi. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Junqueras ha assegurat que la proposta del Partit dels Socialistes de Catalunya de reformar la Constitució no va enlloc i ha criticat els partits que posen obstacles al procés del dret a decidir: "La partida de debò ens la juguem en un referèndum on els ciutadans de Catalunya puguin decidir el futur de Catalunya. I cada vegada que algú posa pals a les rodes, que posa traves, que hi posa dificultats, o que ens intenta vendre un sopar de duro, que és que aniran a convèncer el PP que reformi la Constitució, ens estan fent molt de mal a tots, estan fent mal a les nostres escoles, estan fent mal als nostres hospitals, als nostres empresaris, als nostres treballadors, als nostres aturats".

Oriol Junqueras, que dubta que el PSC tingui el coratge necessari per aprovar la declaració, ha relativitzat el fet que s'hi adhereixi: "Cent set diputats és el 80% del Parlament de Catalunya, gairebé, per tant és evident que és una xifra extraordinària, i que si en algun país del món el 80% està d'acord amb alguna cosa és una majoria ultraqualificadíssima. També és veritat que, si no són 107 i són 87, és gairebé dos terços, que continua sent una majoria extraordinàriament qualificada".

El president d'Esquerra també ha parlat de la futura consulta a El matí de Catalunya Ràdio, i ha demanat que inclogui una pregunta clara i concisa: "És evident que en els referèndums hi ha una pregunta, i la pregunta té tres possibles respostes: sí, no o abstenció, i ja està. La pregunta ha de ser clara perquè la resposta sigui explícita, perquè el colmo seria fer una pregunta prou confusa perquè quan tinguéssim la resposta no sabéssim què vol dir la resposta".

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut