"Oh, quina joia!", amb la participació de TV3, s'estrena als cinemes

La pel·lícula "Oh, quina joia!", dirigida per Ventura Pons, es podrà veure a partir d'aquest divendres, 18 de novembre, a les sales de cinema. La cinta, amb la participació de TV3, està protagonitzada per Ricard Farré i Teresa Gimpera.

Demà s'estrena a les sales de cinema "Oh, quina joia!", el darrer film de Ventura Pons. Amb vint-i-vuit llargmetratges a l'esquena, Pons és el director de cinema més prolífic de Catalunya. Gran amant de la comèdia, al director no li agrada que es qualifiqui aquest gènere com a art menor, contraposant-lo al prestigi del drama. Com ell diu, "a les llàgrimes se'ls dóna una pàtina de qualitat". Director de drames, comèdies, obres de teatre i documentals, Ventura Pons fa pel·lícules sobre coses que l'apassionen i a les quals pot aportar la seva mirada com a director.

Després dels últims treballs, on planteja problemes més transcendentals, el director ha sentit la necessitat de tornar a la comèdia i posar en una mateixa escena personatges diferents, propers i llunyans, fràgils en el fons, en la lluita quotidiana en uns mons molt diferents que transiten enmig de la voràgine dels temps que els ha tocat viure.

A "Oh, quina joia!" s'enfoca l'objectiu de la càmera cap a en Berenguer (Ricard Farré). Aquest jove vol triomfar com a actor, enmig de les dificultats que tots els joves pateixen en el món artístic, i demostrar-se a ell mateix, als amics, a la família, que hi ha una vida lluny del poble. Davant de la rutina del seu dia a dia i de les poques oportunitats que té a Valls, Berenguer marxa a Barcelona. Fins que, després de mil i una trifulgues, per atzar i per un cúmul de casualitats, fa que descobreixi una notícia que sacsejarà molt fortament la seva vida. El rodatge s'ha fet a Valls, Barcelona, Bellaterra, Sant Pol de Mar i Los Angeles (EUA) durant els mesos d'abril, maig i juny d'aquest any.

Sinopsi

En Berenguer és de Valls i des de petit té una gran passió: ser actor. Lluita amb totes les seves forces, però l'època que viu no ho posa gens fàcil als joves. A casa, el seu avi, un patriarca autoritari passat de rosca, està en contra de la seva "passió equivocada".

Una casualitat descobreix una notícia que el sacsejarà. En Berenguer es troba amb un bitllet per viatjar a Los Angeles, on en sis dies i cinc nits buscarà un secret enterrat durant molts anys. El viatge a Califòrnia canviarà el seu destí, la seva manera d'entendre el món i la terra que l'ha vist néixer, i qui sap si la vida.

Fitxa tècnica i artística

Director, guionista i productor: Ventura Pons
Coguionista: Ricard Farré
Director de producció: Xavi Domènech
Intèrprets: Teresa Gimpera, Ricard Farré, Josep Maria Pou, Amparo Moreno, Pedro Ruiz, Joan Pera, Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Rosa Vila, Xavi Francés, Marieta Sánchez, Minnie Marx, Francis Mc Gill i Eric L. Goodie
Fotografia: Andalu Vila-Sanjuan i Tito Arcas
Música: Gato Pérez i altres

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut