Núria Coll, premiada per un reportatge sobre mòbing immobiliari emès a "El matí de Catalunya Ràdio"

La XV edició del Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació 2007 ha distingit, en l'apartat de ràdio, la periodista d'"El Matí de Catalunya Ràdio" Núria Coll, pel reportatge "Quan a una persona li diuen escarabat".

L'Ajuntament de Barcelona ha premiat el treball de denúncia de Coll sobre el mòbing immobiliari, que es va emetre a "El matí de Catalunya Ràdio" durant la temporada 2006-2007. El reportatge, de 10 minuts de durada, recull el testimoni de diversos llogaters de renda antiga del carrer Enric Granados, al barri de l'Eixample de Barcelona, a qui els propietaris del pis on viuen els pressionen perquè abandonin la finca. L'objectiu és construir-hi habitatges de luxe.
Núria Coll va constatar el mal estat de l'edifici, que té danys estructurals per la negativa dels propietaris a arreglar-lo. Tot plegat, segons s'explica a "Quan a una persona li diuen escarabat", es traduïa, per exemple, en una barana de l'escala que s'aguantava amb un filferro o amb pisos totalment apuntalats on fa molt de fred. Les víctimes d'aquesta situació de mòbing són fonamentalment persones grans i, sobretot, dones que viuen soles.
Els XV Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació 2007, que reconeixen i distingeixen els treballs periodístics sobre els temes socials de la ciutat comtal, s'han lliurat aquest dimarts, 29 de gener, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. En l'edició d'aquest any s'hi han presentat 50 treballs, 16 dels quals en l'apartat de ràdio. El guardó està dotat amb 6.010 euros.
Anar al contingut