No és no
No és no
Diumenge, a les 21.55

"No és no", el diumenge 12 d'agost, a "30 minuts"

El diumenge 12 d'agost, a les 21.55, "30 minuts" recuperarà la producció pròpia "No és no", un reportatge d'Esther Llauradó i Jordi Zorrilla, en què es podrà veure l'assetjament sexual a la feina, com el superior jeràrquic s'aprofita de la por de les víctimes, fet que encara és un dels territoris més desconeguts de la violència contra les dones.

La Mariona, la Sandra, la Jessica… són els noms ficticis de les dones que participen en aquest "30 minuts". Dones que no volen sortir a cara destapada, com a símptoma que el tema de què volen parlar encara és tabú. Totes elles han sigut víctimes d'assetjament sexual a la feina, s'han sentit soles, han descobert que la seva empresa —en la majoria dels casos— no ha estat a l'altura i han acabat en molts casos als tribunals.

L'assetjament sexual en el món laboral és un dels territoris més desconeguts de la violència contra les dones. La por de perdre el lloc de feina, de ser culpabilitzada o no creguda pels col·legues i la dificultat d'aconseguir testimonis fa que molt poques dones ho acabin denunciant. És més, la desigualtat de la dona en el mercat laboral contribueix a fer que l'assetjador, molt freqüentment, tingui una posició jeràrquicament superior dins de l'empresa. És una qüestió de poder.

Grolleries inadmissibles, tocaments en parts íntimes i propostes sexuals barroeres i sota pressió, impunitat i un entorn que s'ha acostumat a aquests comportaments. El relat d'aquestes noies ens enfronta, homes i dones, amb el masclisme quotidià.

Un reportatge de: Esther Llauradó i Jordi Zorrilla
Imatge: David Bou
Producció: Sandra Rierola
Muntatge: Moisès Casanovas

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 10 d'agost del 2018

Anar al contingut