Nits de cultura, aquest estiu a Catalunya Ràdio

Aquest estiu la cultura ocupa la franja setmanal de la mitjanit a Catalunya Ràdio. Cada dia, de dilluns a divendres, l'emissora dedica una hora, de 00.05 a 1.00, a parlar de qüestions relacionades amb el teatre, filosofia, cinema, literatura i televisió. En definitiva, de cultura.

Les mitjanits de Catalunya Ràdio són, des que va començar la programació d'estiu, un espai dedicat a la cultura.

Els dilluns, la novetat és "Una jornada particular", amb Pep Vila, que viu amb tranquil·litat el dia de festa de l'artista que, després de tantes funcions, tensions i assajos, es pren unes hores de descans per fer el que li vingui de gust.

Els dimarts, l'emissora emet "Fons d'armari", amb Mercè Folch. Acompanyada del filòsof Xavier Antich, el programa fa un recorregut emocional per la memòria individual i col·lectiva, tot endinsant-se en els referents culturals que han deixat petjada en les vides de persones de diferents àmbits.

Els dimecres, "Memento" passa d'iCat a Catalunya Ràdio. Amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni, que obren el cineclub sonor per recordar pel·lícules, directors i actors que han marcat la memòria dels espectadors. El fotoperiodista Jordi Borràs, l'actriu Nora Navas, la il·lustradora Paula Bonet i el còmic Berto Romero són alguns dels convidats que han passat o passaran pel programa.

Els dijous, la literatura arriba amb "Ciutat Maragda", de la mà de David Guzman, que aprofundeix en grans noms i títols de la literatura universal.

I els divendres, "Serioses" porta des d'iCat una selecció dels millors moments de la ficció televisiva nacional i internacional explicada per Sílvia Comet i Cristina Bordas, dues friquis de les sèries, amb entrevistes, avançamantes, rànquings, personatges i bandes sonores..., i sense espòilers.

En la franja cultural dels caps de setmana hi ha dues de les novetats de l'estiu. Els dissabtes, "Permafrost", amb Gerard López i Dani Terra, un espai divulgatiu amb un únic objectiu: ajudar els oients a superar la calor de la nit més dura de l'estiu, la del cap de setmana, tant si són al llit suant com si estan de festa o treballant. El programa refredarà la nit amb astrònoms, geògrafs de l'Antàrtida, bloguers de viatges i experts de la son, de la música i de la psicologia.

I els diumenges, a la mateixa hora, l'aposta cultural és "Cafè Àsia", el programa de ràdio que acompanya durant l'estiu el viatge per la ruta de la seda del Festival Grec 2018 de Barcelona i que està pensat, escrit i conduït per Joan Ollé i David Guzman, amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).
 

catradio.cat

Anar al contingut