Montjuïc i Els Encants, tanquen el cicle documental del 33 dedicat a Barcelona

Dissabte, a les 21.55, les produccions "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona" i "Encants, diari d'un trasllat", tanquen el cicle de documentals que el 33 ha dedicat dedicats a Barcelona.

"Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona"

El documental posa al descobert la relació de llunyania i odi que, històricament, Barcelona ha mantingut amb la mítica muntanya, malgrat la seva proximitat física. Amb Lluís Permanyer, es descobreix com Montjuïc desperta l'inconscient dels barcelonins en recordar com, cada vegada que els ciutadans s'han rebel·lat contra el poder, els canons instal·lats a la muntanya han estat els encarregats de bombardejar-los i el castell els ha empresonat.

Permanyer guia l'espectador en un viatge històric i apassionant en què dóna les claus per desxifrar per què una relació que va començar com una història d'amor s'acaba transformant en odi i desconfiança, i l'ajuda a entendre els motius pels quals Montjuïc, geogràficament dins de Barcelona, està psicològicament tan allunyada dels barcelonins, que només s'hi acosten en esdeveniments puntuals.

El documental presenta la metàfora d'una muntanya que al llarg dels segles ha estat l'encarregada de subministrar i bombar la sang que ha alimentat la ciutat, un fet, però, que mai li ha estat reconegut. Si la relació d'amor ha existit, què ha provocat, de manera intermitent, la seva ruptura?

"Encants, diari d'un trasllat"

El mercat de segona mà, de curiositats, d'antiguitats, sempre ha tingut un referent a Barcelona: els Encants. La gran transformació de la plaça de les Glòries, va fer que el mercat es traslladés a una nova ubicació, molt més moderna. Un equip de televisió va seguir durant més d'un any el procés de trasllat del mercat, entrant en la vida dels comerciants i d'alguns clients, per saber si els nous Encants mantindran la identitat guanyada a través del temps. Cada dia centenars de paradistes, clients, turistes i curiosos passegen pels seus passadissos, buscant alguna cosa. La diversitat dels productes és l'essència d'aquest caos endreçat que han esdevingut els Encants al llarg de tots aquest temps.

tv3.cat

Anar al contingut