Molts llibres, superactivitats i programació especial, a la celebració de Sant Jordi del canal Super3

El canal Super3 tornarà a viure un Sant Jordi molt especial, que començarà uns dies abans amb una programació plena de llibres i roses. Des del dissabte 21 d'abril, la graella del Super3 s'omplirà d'històries, pel·lícules, sèries i programes especials protagonitzats per dracs, cavallers, llibres i princeses. Els espais "La família del Super3", "El Mic i els seus amics", "Rat Rank" i "InfoK" oferiran edicions especials dedicades a Sant Jordi i s'estrenarà la pel·lícula "Coco, el petit drac". Al web super.cat, la Superbiblioteca, les recomanacions dels "booksúpers" i els "bookreptes" continuen promovent la lectura entre els més petits. A més, aquest Sant Jordi coincideix amb l'edició del llibre del "Dinàmiks", que s'afegeix a altres propostes de lectura com el "Diari secret de la Nenúfar i la Matoll" o els llibres del programa "Kukurota".

Els programes

La celebració de Sant Jordi al canal Super3 començarà dissabte al matí, amb l'emissió d'un especial de "La família del Super3", titulat "El cor em fa bum bum", que recollirà gags d'amor protagonitzats pels membres de la família del Super3. A l'especial "El cor em fa bum bum", la família del Super3 seguirà els passos del batec del cor, els amors i desamors esbojarrats d'aquesta família tan especial que ve del món dels dibuixos animats. L'especial descobreix les inquietuds del cor d'en 6Q,  les elfes Nenúfar i Matoll i d'en Dan i la Gal·la al ritme de la cançó "El cor em fa bum bum", un èxit del darrer disc del Super3.

El programa "El Mic i els seus amics" també celebrarà Sant Jordi i ho farà mirant contes i jugant a dracs, princeses i cavallers. Aquests dies, la programació matinal del "MIC" s'omple d'històries vinculades amb els llibres i els contes tradicionals. També giren al voltant del dia del llibre alguns dels capítols de la sèrie "El Mic i els seus amics" que els més petits del canal poden veure cada tarda i els matins del cap de setmana. El Mic fa punts de llibre, juga a la biblioteca i s'inventa contes per Sant Jordi.

Per la seva banda, el programa "Rat Rank" del diumenge 22 d'abril també ha preparat una edició especial, amb el Riff i el Flat a punt per viure un gran Sant Jordi. Mentre preparen la seva parada de llibres i roses, el Riff i el Flat s'endinsen en els contes més populars per reivindicar-los. El Flat es convertirà en Flatufet i el Riff aconseguirà treure foc pels queixals gràcies a una disfressa de drac i una ració de bitxos extrapicants. L'especial de Sant Jordi del Rat Rank també oferirà una selecció de vídeos musicals catalans inspirats en la llegenda.

I el mateix dia de Sant Jordi, a les 19.30, l'"InfoK", l'informatiu del canal Super3 es desplaça un any més al centre de Barcelona per fer un programa especial dedicat a aquesta diada. El programa començarà parlant d'amor. D'amors (i també de roses) n'hi ha de molts tipus i els nens i nenes reflexionaran sobre cada un d'aquests amors: l'amor platònic, l'amor a un mateix, l'amor fraternal, l'amistat, l'amor als animals, l'amor romàntic... cada un, representat per un color d'una rosa diferent. I pel que fa als llibres, en Ramon, l'inforeporter de 10 anys del programa, anirà a trobar un grup d'amics a la biblioteca. Tots faran una gimcana a la recerca dels llibres que més els han impactat.

Dilluns, l'"InfoK" també es passejarà pel carrer, entre paradetes, per viure l'ambient de Sant Jordi en primera persona i descobrirà quins són els llibres més venuts d'aquest any. En aquest especial també es faran manualitats: roses i dracs que es poden fabricar sense sortir de casa amb materials reciclats. I, a més, el programa s'inventarà una nova llegenda de Sant Jordi. A partir de la frase "Hi havia una vegada un drac enganxat als mòbils, una princesa bromista i un Sant Jordi molt totxo", nens i nenes de Girona crearan un conte totalment nou amb què s'acabarà aquest especial de l'"InfoK".

La pàgina web del programa també recollirà reportatges d'altres edicions que poden ser d'utilitat, com el "Piriscopi" per explicar l'origen d'aquesta tradició, les manualitat i els experiments científics per fer punts de llibre o roses personalitzades i les recomanacions literàries d'altres edicions.

Per la seva banda, l'espai "Una mà de contes" ha preparat una pàgina especial al seu web dedicada a la festivitat de Sant Jordi. El programa convida els espectadors a escollir la seva paraula preferida, amb exemples de contes etimològics, i a descobrir el significat del nom Jordi, a partir del conte "Quan sigui gran vull ser... el Jordi". També proposa gaudir de les aventures de cavallers i princeses mirant la història "Tatxí-Tatxó i la draga Draga" o regalar una rosa fent servir el taller de dibuix del web. 

 

Les pel·lícules

Al llarg de tot el diumenge 22 d'abril, el canal Super3 emetrà quatre pel·lícules amb una temàtica relacionada amb la llegenda de Sant Jordi , és a dir, amb els llibres o els dracs com a protagonistes. A més d'"El secret de Kells", "Doraemon i les mil i una aventures" i "Tom i Jerry: El drac perdut", s'estrenarà "Coco, el petit drac", la pel·lícula de la sèrie del Super3 "El petit drac Coco", que els súpers podran veure per primera vegada al canal.

El secret de Kells (a les 11.10)

Aventura, acció i perill esperen en Brendan, un noi de 12 anys que ha de lluitar contra els víkings i una serp déu per trobar un cristall i completar el llegendari llibre de Kells. En Brendan treballa durament amb el seu oncle, Abbott Cellach, i els altres monjos, ajudant a reforçar les parets de l'abadia com a protecció contra les incursions dels víkings. Però una nova vida d'aventures comença amb l'arribada del germà Aidan i el seu gat. El famós mestre inicia en Brendan en l'art de la il·luminació: li desperta uns talents ocults i extraordinaris. Per acabar el magnífic llibre, en Brendan ha de superar les seves pors més profundes en una recerca secreta que el portarà, per primera vegada, més enllà de les parets de l'abadia, fins al bosc encantat, on s'amaguen perillosos animals mítics. Aquí troba la fada Aisling, mig nena, mig llop blanc, que es convertirà en el seu millor amic i ajudant.

Doraemon i les mil i una aventures (a les 15.40)

Doraemon treu de l'avorriment el seu amic Nobita amb unes sabates que quan se les calça el porten a submergir-se en el fantàstic món dels llibres i viure les aventures dels protagonistes. Però un ensurt deixa la Shizuka atrapada en un dels contes i tota la colla arriscarà la vida per rescatar-la.

Tom i Jerry: El drac perdut (a les 17.15)

En Tom i en Jerry viuen en un llogarret d'elfs a casa de l'Athena, la neboda de la bruixa malvada Drizelda. L'Athena es dedica a recollir animals de tota mena abandonats i a ocupar-se'n. En Tom i en Jerry fan de les seves. Els elfs del poble no veuen amb gaires bons ulls les activitats de l'Athena. Quan finalment una cria de drac que la bruixa vol per augmentar els seus poders va a parar al refugi de l'Athena, la cosa es complica encara més. Però en Tom i en Jerry ajuden l'Athena a resoldre la situació.

Coco, el petit drac (a les 18.10)

En Coco i el seu amic Òscar són forasters a l'illa del Drac. Se suposa que en Coco és un drac volador, però no pot volar, i l'Òscar, un carnívor per naturalesa, és un vegetarià per elecció. Juntament amb el porc espí Matilda viuen aventures fabuloses i coneixen dracs de totes les formes i mides. La veritable amistat és la prova de foc.

 

Les sèries

També el diumenge 22, el canal Super3 emetrà una selecció de capítols sobre llibres, contes, dracs, cavallers i princeses de les sèries habituals del canal, com "El drac Digby", "Súper 4",  "El meu cavaller i jo", "Robin Hood, el trapella de Sherwood" i "Les tres bessones".

 

Foment de la lectura, amb la Superbiblioteca i els booksúpers

El Super3 continua donant suport a la lectura i els llibres infantils a través de la "Superbiblioteca", una pàgina especial del web del Super3 amb recomanacions de llibres que funciona de manera permanent durant tot l'any i que és tot un èxit entre els súpers.

La història de la "Superbiblioteca" va començar quan la Nenúfar i la Matoll van  descobrir una superbiblioteca màgica a les golfes de la casa on viuen. Les dues elfes de la família del Super3 es van adonar que també podien fer aparèixer súpers reals a les golfes de manera màgica.

La "Superbiblioteca" del web del Super3 ofereix una selecció de llibres per fomentar la lectura entre els súpers. És un aparador virtual que recull l'oferta literària infantil, ordenada per edats  (+3, +6, +8 i +10), i que té una gran acollida entre els súpers i les seves famílies.

A més de mostrar una selecció de llibres, la "Superbiblioteca", acull molts vídeos enviats pels súpers amb recomanacions de llibres, els "booksúpers", una iniciativa que ha estat tot un èxit, amb més de 200 recomanacions que han generat molts visionats. Per a aquest Sant Jordi del 2018, s'ha demanat als "booksúpers" i a tots els súpers en general, que participin als "bookreptes". Cada mes, un súper plantejarà un repte literari a la resta. El primer ha estat el Marcel que demana als súpers que recomanin tres llibres en un minut. El Marcel ha animat un company perquè també faci el repte i, al mateix temps, a tots els súpers, amb l'objectiu de fer-ne una cadena.

 

Els llibres del canal Super3

Aquest Sant Jordi, els súpers també descobriran el llibre del programa "Dinàmiks", que tot just s'acaba d'editar i que s'afegeix a altres propostes de lectura, com el "Diari secret de la Nenúfar i la Matoll" o els dos llibres sobre animals del "Kukurota".

En el nou llibre "Dinàmiks", els lectors podran compartir la passió per la ciència amb Dani Jiménez, activar el seu enginy, experimentar amb ell i trobar les solucions dels reptes que planteja el llibre. El Dani, acompanyat pel Sr. Esquelet,  proposa una sèrie de divertits experiments amb què es pot elaborar, crear, experimentar i construir. Tots combinen el procés d'elaboració amb una manualitat, per despertar la creativitat i les ganes d'imaginar. Aquests reptes són petits trucs d'enginy amb objectes quotidians que tens habitualment a casa.

Per la seva banda, el llibre "Diari secret de la Nenúfar i la Matoll" és una proposta que convida els súpers a fer moltes activitats manuals, que fa reflexionar sobre les coses que ens agraden i les que no, i que conté també pinzellades sobre valors emocionals de la vida en família. El llibre, que es va editar abans de Nadal i que ja ha arribat a la tercera edició, està protagonitzat per tota la família del Super3 i ofereix una mirada divertida del món per part de la Nenúfar i la Matoll.

Els amants dels animals també poden gaudir aquest Sant Jordi dels dos llibres del programa "Kukurota". "Els peluts" recorre tot el món i descobreix els animals més peluts del planeta, els animals amb els pèls més guapos i sorprenents de tots. Mostra, entre moltes altres coses, que els pèls dels animals no només serveixen per abrigar-se, o per espantar les mosques, o quins són els animals més grenyuts del planeta. I tot amb jocs diversos per divertir-se mentre s'aprèn. I "Els atletes" el protagonitzen els animals que corren, salten i tenen més força del planeta. Descobreix, entre moltes altres coses, quin és l'animal més ràpid del món, el que pot córrer més estona, el que pot saltar més amunt, o el més forçut.

 

Superactivitats amb el carnet del Super3

El Club Super3 ha preparat dues superactivitats per a aquests dies, relacionades amb la temàtica de Sant Jordi.  D'una banda, "Cercadors de dracs", una superactivitat que té com a partida la plaça de Catalunya de Barcelona i en què els súpers podran descobrir alguns dels més de mil dracs fascinants que s'amaguen entre els carrers, places i façanes de la ciutat comtal. I de l'altra, un superactivitat que té com a escenari la Casa de les Punxes, de l'arquitecte Puig i Cadafalch, i que proposa descobrir en primera persona la llegenda de Sant Jordi i la seva relació amb el modernisme.

 

super3.cat

super3.cat/superbiblioteca

Anar al contingut