Miquel Iceta insisteix que la consulta del 9N, tal com està plantejada, no es farà mai

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el candidat a primer secretari del PSC s'ha mostrat comprensiu amb la decisió de Manuel Bustos de deixar la política.
Miquel Iceta, primer secretari del PSC

Miquel Iceta, primer secretari del PSC.

El candidat a primer secretari del PSC, Miquel Iceta, insisteix que la consulta del 9N, tal com està plantejada, no es farà mai. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Iceta manté que la pregunta que té el suport de la majoria parlamentària mai aconseguirà el vistiplau de Madrid: "Amb aquesta pregunta que han pactat aquests partits i que té tant suport, no hi haurà consulta. Aquest tall ja el poden guardar pel dia 9 de novembre."
 
Miquel Iceta ha defensat la seva proposta de pregunta, que planteja negociar amb l'Estat el reconeixement del blindatge d'un seguit de competències, com a molt més viable. També ha assegurat que no li interessa saber què opina la gent sobre la doble pregunta que es planteja actualment perquè la troba poc clara: "No, sobre aquesta pregunta no m'interessa, entendria molt més que algú digués: 'Jo vull preguntar sobre la independència', perquè això és molt clar, que aquesta doble pregunta. I, a més, jo el que vull, a mi m'agradaria saber què opina Catalunya sobre un nou pacte."
 
El candidat socialista també s'ha referit a la retirada de la vida política de Manuel Bustos arran de les pressions que ha rebut pel "cas Mercuri" i l'afer derivat de la presumpta corrupció a la Federació de Municipis de Catalunya. Iceta aprova aquesta decisió, però assegura que ell no li va demanar que plegués. Tot i això, ha volgut diferenciar la situació d'altres diputats socialistes imputats en altres casos de suposada corrupció: "Cada imputació té el seu sentit i té les seves raons. Jo crec que en aquests moments estem al final de la tramitació de la instrucció de dos d'ells, que tenen coses absolutament petites, i que jo crec que al final seran absolts, i el tercer, és per un tema més col·lectiu, que és la fixació d'uns sous a Catalunya Caixa, no el beneficiaven a ell."
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio