Miquel Iceta insisteix que la consulta del 9N, tal com està plantejada, no es farà mai

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el candidat a primer secretari del PSC s'ha mostrat comprensiu amb la decisió de Manuel Bustos de deixar la política.

El candidat a primer secretari del PSC, Miquel Iceta, insisteix que la consulta del 9N, tal com està plantejada, no es farà mai. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Iceta manté que la pregunta que té el suport de la majoria parlamentària mai aconseguirà el vistiplau de Madrid: "Amb aquesta pregunta que han pactat aquests partits i que té tant suport, no hi haurà consulta. Aquest tall ja el poden guardar pel dia 9 de novembre."
 
Miquel Iceta ha defensat la seva proposta de pregunta, que planteja negociar amb l'Estat el reconeixement del blindatge d'un seguit de competències, com a molt més viable. També ha assegurat que no li interessa saber què opina la gent sobre la doble pregunta que es planteja actualment perquè la troba poc clara: "No, sobre aquesta pregunta no m'interessa, entendria molt més que algú digués: 'Jo vull preguntar sobre la independència', perquè això és molt clar, que aquesta doble pregunta. I, a més, jo el que vull, a mi m'agradaria saber què opina Catalunya sobre un nou pacte."
 
El candidat socialista també s'ha referit a la retirada de la vida política de Manuel Bustos arran de les pressions que ha rebut pel "cas Mercuri" i l'afer derivat de la presumpta corrupció a la Federació de Municipis de Catalunya. Iceta aprova aquesta decisió, però assegura que ell no li va demanar que plegués. Tot i això, ha volgut diferenciar la situació d'altres diputats socialistes imputats en altres casos de suposada corrupció: "Cada imputació té el seu sentit i té les seves raons. Jo crec que en aquests moments estem al final de la tramitació de la instrucció de dos d'ells, que tenen coses absolutament petites, i que jo crec que al final seran absolts, i el tercer, és per un tema més col·lectiu, que és la fixació d'uns sous a Catalunya Caixa, no el beneficiaven a ell."
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
Anar al contingut