Nadal a La Cubana
Nadal a La Cubana

Més de mil oients han celebrat el Nadal a La Cubana amb Catalunya Ràdio i el Tió Solidari

El programa s'ha fet en directe des del Teatre Coliseum de Barcelona i l'han presentat els realitzadors de l'emissora

S'hi han pogut veure fragments de l'obra de La Cubana "Gente bien, el musical", basada en l'obra de Santiago Rusiñol, i les actuacions musicals de Buhos, Luthea Salom i The Gourmets Vocal Quartet, entre d'altres. El president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, ha destacat que a Catalunya hi ha 8.000 nens que viuen en famílies que tenen mancances alimentàries i per això s'ha fet cagar el Tió Solidari en la seva novena edició.

El Teatre Coliseum de Barcelona ha acollit avui la festa de Nadal de Catalunya Ràdio amb els seus oients. El programa ha començat amb un fragment de l'obra "Gente bien, el musical", situada al palau del comte de l'obra, basada en una comèdia de Santiago Rusiñol. Entre els més de mil espectadors que hi han assistit, hi destacaven un gran nombre de nens i nenes.

Nadal a La Cubana, que s'ha fet de les deu a les dues del migdia, l'han presentat Mònica Terribas, Mariola Dinarès, Òscar Fernández, Empar Moliner, Roger de Gràcia, Àlex Gorina, Jordi Costa, Sònia Gelmà, Kílian Sebrià, Sílvia Cóppulo, Xavier Solà, Maria de la Pau Janer, Quim Rutllant, Ester Plana, Maite Sadurní, Adrià Bas, Albert Murillo, Carles Martínez Davó i Dolors Martínez. Els membres de La Cubana els han presentat com si fossin membres de l'alta noblesa.

Durant tot el matí també hi ha hagut les actuacions musicals de Buhos, Luthea Salom, The Gourmets Vocal Quartet, Paul Klason, Arnau Tordera, del grup Obeses, Adrià Salas, de La Pegatina, i Ramon Mirabet. També s'han pogut veure els números musicals de "Gente bien, el musical" de La Cubana. Precisament, el grup Buhos ha interpretat amb els realitzadors la cançó de Nadal de TV3 i Catalunya Ràdio anomenada "Campanes de benvinguda".

A la festa també s'hi han afegit altres companys com Espartac Peran, de "Divendres" de TV3;  Miqui Puig, de "La pista de fusta" d'iCat.cat; l'escriptor  Matthew Three;  Adam Martín, i  l'actor David Olivares, que col·laboren a "Estat de Gràcia". També hi eren els actors de La Cubana Mont Plans, Mercè Comes i Jordi Milán; el meteoròleg Francesc Mauri; els actors  Francesc Orella i Pepa López, de la sèrie de TV3  "Merlí", i Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas, també protagonistes de "Merlí" i que aquest any faran les campanades de TV3, que també es podran seguir per Catalunya Ràdio. Carlos Cuevas, que està contribuint a la campanya "Casa nostra, casa vostra", ha fet una menció especial al drama dels refugiats i ha demanat l'esforç de tothom per acabar amb aquest problema.

El programa ha acabat amb l'apoteosi final de l'espectacle que La Cubana està representant al Teatre Coliseum i amb el desig d'unes bones festes de tots els realitzadors de Catalunya Ràdio.

El Tió Solidari

Durant el programa, s'ha fet  cagar el Tió Solidari i, per això, hi ha intervingut Eduard Arruga, president del Banc dels Aliments, entitat que centralitza la  9a edició del Tió Solidari, que avui ha fet la seva darrera acció d'aquest any.  Aquest tió s'ha col·locat  per recollir menjar per a nadons en benefici del Banc dels Aliments, amb el suport de Bonpreu, Esclat i Abacus Cooperativa.

Arruga ha destacat durant el programa: "Nosaltres aquests diners, exclusivament, els dediquem a comprar aliments per a infants. Aquest és el nostre objectiu. Pensin que a Catalunya tenim censats, potser n'hi ha més, però tenim censats uns 8.000 nens que estan en famílies que pateixen precarietat alimentària. I aquests 8.000 nens han d'alimentar-se. Són el nostre futur, són el nostre relleu, i aquesta vegada els hi demanem a tots, a tota la ciutadania, que si us plau ens procurin aquests aliments o aquells diners que nosaltres transformarem en aliments per a infants." També els representats de la cooperativa Abacus i dels supermercats Bonpreu i Esclat han mostrat la seva complicitat i el compromís amb la campanya.

La campanya nadalenca, destinada a les famílies més necessitades de Catalunya, també té l'objectiu de recordar la tradició de fer cagar el tió entre els infants. Amb aquesta acció solidària, l'emissora manté, any rere any,  el seu compromís amb la fundació del Banc dels Aliments, que treballa des de fa més de 25 anys per ajudar a pal·liar la fam al nostre país.

Tothom que encara vulgui col·laborar amb el Tió Solidari pot adquirir vals d'un euro als establiments Bonpreu, Esclat i Abacus Cooperativa, en una campanya que s'allargarà fins al 5 de gener. Per internet, també hi ha la possibilitat de comprar participacions a online.abacus.coop i iquodrive.com. Amb els diners recollits amb aquests vals, es prepararan lots que des del Banc dels Aliments s'entregaran a famílies amb nens que tenen mancances alimentàries.

Després dels més de 52.000 quilos de menjar infantil recollits durant la campanya del 2015, aquest Nadal també es demanen aliments especialment per a nadons, com ara llet de continuació I i II, cereals per a farinetes (amb gluten i sense) i potets de fruita i verdura. Es tracta de productes dels quals habitualment es recull poca quantitat i que són els més necessaris per a les entitats beneficiàries amb qui treballa el Banc dels Aliments.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut