Merlí" rebrà el Premi Inodoro Pereyra de Plata a l'Argentina

La sèrie de TV3 "Merlí", produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Hèctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés, rebrà el pròxim 11 d'octubre el premi argentí Inodoro Pereyra de Plata en la categoria de Millor Producció Independent de Ficció, que s'atorgarà a la ciutat de Rosario

La sèrie "Merlí" serà guardonada a l'Argentina, durant la cerimònia del XII Premis del Festival de la Publicitat Independent, amb el premi de Plata en la millor Producció Independent de Ficció. La cerimònia de lliurament tindrà lloc l'11 d'octubre.

El jurat, format per actors i directors argentins, ha decidit guardonar la sèrie protagonitzada per Francesc Orella i que gira al voltant d'un professor de filosofia i la seva relació amb els alumnes de Batxillerat. Una ficció que es va situar, setmana rere setmana, com el programa més vist dels dilluns a TV3.

L'últim capítol emès va ser el 15 de gener del 2018 amb la millor quota de la seva història, un 22,2%. Però, des de llavors, Merlí Bergeron i "els peripatètics" s'han fet internacionals i han seguit un camí d'èxit.

La sèrie s'ha pogut veure a Amèrica Llatina i als Estats Units gràcies a Netflix. Precisament a l'Argentina ha tingut una gran rebuda, perquè es veu com un emblema de les recents protestes estudiantils del país.

També es va emetre a França pel canal Cinema+ de Canal Plus i a Alemanya on el grup audiovisual Beta en va fer una adaptació. I, fins i tot, la televisió basca ETB va comprar els drets per doblar-la.

La sèrie "Merlí" ja havia estat guardonada amb el Premi Iris del jurat el 2016 i havia estat preseleccionada pels premis iberoamericans Fénix.

 

tv3.cat

Anar al contingut