Mas avança que intentarà convèncer el govern per sumar esforços a Madrid contra la pujada d'impostos

En declaracions al programa El secret de Catalunya Ràdio, el president de Convergència i Unió, també ha acusat el tripartit de voler perjudicar CiU quan l'acusen de tenir una actitud més pactista a Madrid que aquí.

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha avançat al programa El secret de Catalunya Ràdio que durant el debat econòmic del Parlament tornarà a intentar conscienciar el govern de la Generalitat perquè "sumin esforços a Madrid per aturar la pujada d'impostos", que ha qualificat d'"error". Entre les propostes que Artur Mas defensarà també demà a la cambra catalana destaca la reforma del mercat laboral, perquè ha assegurat que el model actual no funciona, i una nova llei que obligui les administracions a pagar les seves factures en un termini de 30 dies.

El president de Convergència i Unió ha acusat el tripartit de voler perjudicar CiU quan l'acusen de tenir una actitud més pactista a Madrid que aquí: "Hem arribat a més acords a Catalunya amb el govern actual que no pas a Madrid amb el govern de Zapatero. Més del 60 per cent de les lleis que s'han fet a Catalunya en aquests darrers anys han tingut el suport de CiU. Ara, que se'ns vulgui presentar d'una altra manera, jo també ho entenc perquè es tracta d'intentar erosionar CiU com es pugui."

Sobre la proposta de retardar l'edat de jubilació als 67 anys, Mas ha explicat que d'entrada no n'és partidari. I que "en qualsevol cas, si s'ha d'allargar per sobre dels 65 anys, s'hauria de fer amb caràcter voluntari i no obligatori." El president de CiU ha assenyalat que l'edat de jubilació real com a conseqüència de les prejubilacions se situa entre els 62 i 63 anys i ha afegit que "abans d'allargar l'edat de jubilació, si es fessin moltes menys prejubilacions, aleshores ens acostaríem més a l'edat real, que són els 65 anys, i no caldria que la gent que ja es vol retirar haguessin d'afegir uns quants anys més a la seva edat laboral."

www.catradio.cat








Anar al contingut