Lombardi assegura que cap altra institució ha fet tant com l'Església per evitar la pederàstia

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el portaveu del Vaticà destaca la importància que, per l'Església, té la família davant temes menors, diu, com reconèixer el divorci o els drets dels homosexuals.

El Vaticà ha fet més per prevenir la pederàstia que qualsevol altra institució d'arreu del món. En una entrevista en exclusiva a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, es mostra així de taxatiu i acusa la comissió pels drets dels infants de les Nacions Unides de no tenir prou informació quan retreu a l'Església haver encobert els responsables d'abusos a menors: "La comissió a Ginebra sembla que no té cap informació d'això. Jo crec que l'Església ha fet molt més que pràcticament totes les altres institucions del món en aquest camp per la prevenció i per reconèixer el que va passar de dolent de crims en aquest sentit."
 
Durant la conversa amb Mònica Terribas, Federico Lombardi destaca que la reflexió sobre la família serà un dels eixos clau del pontificat del papa Francesc, amb el Sínode que se celebrarà a l'octubre. Segons el portaveu del Vaticà, es parlarà més de com mantenir la unitat del matrimoni que no pas d'acceptar el divorci. Sobre el reconeixement per part de l'Església dels drets del col·lectiu d'homosexuals, Lombardi creu que aquest és un tema menor: "Jo penso que hi ha moltes altres coses que són més fonamentals per la família i que són, com va dir, el sentit de l'amor entre l'home i la dona al món d'avui, moltes coses que són més fonamentals i que tenen més a veure amb la vida de la gran multitud dels homes."
 
Pel que fa a la situació política a l'Estat, el pare Lombardi s'ha limitat a dir que el papa Francesc està molt informat del que passa aquí i que porta Catalunya al cor: "El papa sempre està molt ben informat sobre el que passa en els diferents països: a Veneçuela, a la República Centreafricana, a Ucraïna, a Itàlia, això és normal, jo crec que és el que ha de fer amb el seu ministeri. En aquest sentit, Catalunya està en el cor del papa, naturalment, com ho està Espanya."

Aquí podeu escoltar l'àudio i mirar el vídeo amb l'entrevista sencera.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut