L'exministre socialista José Bono afirma que el federalisme asimètric és un disbarat que no es pot defensar

Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, José Bono quan ha presentat el seu llibre "Diario de un ministro"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, l'exministre socialista José Bono ha admès que el PSOE ha comès un error quan ha volgut ser més nacionalista que els mateixos nacionalistes catalans.

Bono ha carregat contra la proposta de federalisme asimètric dient: "Com haig de defensar el federalisme asimètric? Seria tant com defensar un capellà ateu o  la neu negra. És que el federalisme és simètric, evoca igualtat. Vostè s'imagina un federalisme que faci que els drets dels aragonesos siguin diferents dels dels zamorans. Això és un disbarat."

Per Bono, la independència de Catalunya seria una tragèdia -ha dit literalment- que cal evitar amb acords i concessions. Per això, ha destacat el paper que hi juga el democristià Josep Antoni Duran i Lleida, un polític als antípodes del seu pensament.

L'exministre i expresident del Congrés ha destacat que: "Persones con Duran i Lleida crec que són les que poden ajudar a una entesa entre tots. Encara que, com ha passat tantes vegades a la història, els que fan de mitjancers, els que busquen ajudes, els que entenen els uns i els altres, acaben crucificats."   

José Bono també ha defensat que paguin més impostos els que més tenen. Però adverteix que pagar més no ha de donar més drets a un territori.  

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb José Bono, heu d'anar aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut