"Commander Arian"
"Commander Arian"
DIUMENGE, A LES 18.30

L'estrena de la coproducció de TV3 "Commander Arian" tancarà el 25è Festival de Cinema Independent de Barcelona

Diumenge, 18 de novembre, es tanca el 25è Festival de Cinema Independent de Barcelona amb l'estrena del documental coproduït per TV3 "Commander Arian".

Aquest diumenge, a les 18.30, es podrà veure la coproducció de TV3 "Commander Arian" a l'auditori del CCCB de Barcelona. El documental, dirigit per Alba Sotorra, que explica la història d'Aryan i Bohar, dues dones sirianes de 30 anys que en fa 15 que viuen una guerra que sembla no tenir fi. Són comandants de l'exèrcit que més èxits ha conreat en la lluita contra Estat Islàmic (ISIS) al nord de Síria: les Unitats de Defensa de la Dona.

En aquesta història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian guia cap a Kobani un batalló de dones amb la missió d'alliberar la població que viu sota el jou de Daesh (ISIS). Arian, qui sent molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones. Després de conviure durant mesos amb la comandant i les seves tropes, rodant una intimitat sense precedents en la qual s'inclouen crues seqüències de la lenta recuperació d'Arian, Sotorra confecciona un fascinant retrat d'una dona embarcada en una missió.

"Commander Arian" és una producció d'Alba Sotorra i Stefano Strocci, en coproducció amb TV3 i amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals i Media Desarrollo.

El documental també es podrà veure cada dijous a les 22.00 als Cinemes Texas de Barcelona.

tv3.cat/ficcioicinema

tv3.cat/documentals

Anar al contingut