DISSABTE, A LES 23.59

L'estiu "A vol d'ocell", al 33

El 33 contemplarà el món "A vol d'ocell" els dissabtes d'estiu. Es presenciaran alguns dels més grans espectacles naturals del planeta a vista d'ocell, a través de diferents continents. Demà, a les 23.59, el torn d'Amèrica del Nord en un vol enmig d'una bandada d'oques de les neus.

Amèrica del Nord

"A vol d'ocell" comença amb un recorregut per l'Amèrica del Nord enmig d'una bandada de milions d'oques de les neus per descobrir què se sent quan s'està al punt de mira de l'au nacional americana: el pigarg americà. També planarà per sota del Golden Gate de San Francisco amb pelicans, experimentarà la sensació de seure a sobre d'un ocell que el durà fins a Monument Valley, el Grand Canyon i Nova York.

Mentre es contempla el món a través dels ulls dels ocells, una colla de martinets mostraran les extraordinàries estratègies dels dofins per buscar aliment, com ara la "varada voluntària". També assistirà a una trobada de milions d'ocells limícoles amb criatures prehistòriques que emergeixen del mar i, finalment, uns gavians el menaran a Mono Lake, on cacen mosques perseguint-les amb la boca oberta.

Àfrica

Un vol per l'Àfrica a sobre d'un voltor per gaudir d'una perspectiva totalment nova del continent més poblat d'animals. Una capbussada amb mascarells del Cap entre taurons, dofins i balenes per veure com participen de la gran migració de la sardina. Planarà amb pigargs africans per descobrir plegats una illa en forma d'essa habitada completament per flamencs, i junts emprendran una cacera espectacular. També volarà amb gavians dominicans que estudien el comportament de caça del depredador submarí número u: el tauró blanc.
Des de les ales d'una àliga, travessarà la boirina que envolta les cascades Victòria per submergir-se a pescar peixos al poderós riu Zambezi. Entre voltors, sobrevolarà en cercle i a gran alçada el drama de la migració dels nyus, al parc del Serengeti, per descobrir finalment què passa quan aquest carronyaire astut es converteix en presa.

Europa

"A vol d'ocell" emprèn la seva gran gira per Europa equipat amb un arsenal de tècniques com ara seqüències extraordinàries en ultralleuger acompanyant al vol ocells d'impressió.

Entre d'altres meravelles, les càmeres planen amb grues i oques sobre Venècia i els penya-segats blancs de Dover i Edimburg. Les cigonyes blanques deixen enrere l'Àfrica i amb penes i treballs arriben a Istanbul, la porta d'entrada a Europa, mentre que les grues opten per una ruta menys complicada, sobrevolant el penyal de Gibraltar, guardat per les mones gibraltarenyes.

A França, els cavalls blancs de la Camarga reben els nouvinguts amb un festival d'esquitxos. A Roma, la calor urbana atrau 20 milions d'estornells que ofereixen l'exhibició aèria de vida natural més colossal del món per esquivar els falcons peregrins. A Hongria, les orenetes de ribera cacen efímeres des de l'aire i a Bass Rock, els mascarells protagonitzen l'espectacle natural més important de la Gran Bretanya tot capbussant-se a càmera lenta en una visió exquisida.

Àsia i Austràlia

En aquest recorregut des del cel per dos continents, les grues damisel·la se la juguen tot creuant l'Himàlaia per arribar a l'Índia mentre que les oques índies, volant a gran altura, opten per la via ràpida a 8.000 metres.

Al Rajasthan, uns voltors contemplen tigres caçant amb l'esperança que els resolguin el dinar i un grup de coloms visiten un temple dedicat exclusivament a les rates sagrades. Els coloms també ens guien fins a l'aplec de camells més gran de la Terra i ens ensenyen a evitar els aligots que envolten els merlets de la fortalesa de Jodhpur. 9.000 grues passen l'hivern en el lloc més inversemblant de tots: un recinte protegit amb filferro de pues al bell mig d'un poble del desert.

A Austràlia, cotorres arc iris es passegen per Sydney i patrullen per la Gold Coast australiana. A l'interior del país, les cacatues blanques s'arremolinen a centenars i els periquitos passen per Uluru (Ayers Rock) tot agrupant-se en bandades de dimensions mai abans vistes.

Volar amb els ocells

Per volar com un ocell, l'equip de "A vol d'ocell" no només ha capturat imatges impactants de bandades salvatges, sinó que també ha treballat a partir de relacions extraordinàries entre persones i ocells.

Per a algunes de les seqüències úniques des de l'aire, els membres de l'equip han passat a formar part de la bandada. Els ocells els seguien allà on anaven, fins i tot amb ultralleuger sobrevolant Edimburg i Londres. A l'Àfrica, els parapents planaran frec a frec amb voltors salvatges, mentre que un voltor a escala transporta la càmera volant enmig de la bandada. A l'Amèrica del Sud, uns guacamais que viuen en llibertat però que van ser rescatats de ben petits encara tornen a visitar les seves "mares d'acollida" tot viatjant al llarg d'un riu de la selva.

Als Estats Units, una bandada d'oques de les neus criades a mà han seguit la ruta migratòria de bandades salvatges per copsar les vistes i els sons de Nova York, fins al punt que es van arribar a perdre a Brooklyn.

Sant Joan Despí, 20 de juliol del 2018

Anar al contingut