L'escultor Jaume Plensa explica que el seu art es proposa establir un diàleg amb la societat

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'artista creu que una de les virtuts de l'art és la capacitat de transformar en extraordinaris llocs que abans no ho eren.

L'escultor Jaume Plensa, distingit ahir amb el Premi Velázquez de les Arts Plàstiques, ha explicat que el seu art es proposa establir un diàleg amb la societat. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Plensa ha destacat que una de les virtuts de l'art és la capacitat de transformar en extraordinaris llocs que abans no ho eren: "Jo crec que l'art en l'espai públic té aquest punt democràtic, que l'art no té context i que per tant ha de sobreviure per ell mateix, i la gent ho valora moltíssim, al cap d'un temps d'haver assumit la peça, que hagis introduït bellesa en el seu dia a dia."
 
Jaume Plensa, guardonat amb el Premi Velázquez, que concedeix el Ministeri de la Cultura i està dotat amb 100.000 euros, també ha dit que està treballant en una obra d'art icònica a Barcelona. Plensa, que ja té una certa idea del seu possible emplaçament, no ha volgut revelar-lo.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
Anar al contingut