"L'amenaça d'Estat Islàmic" a ".CAT"

Aquest dijous, a les 22.40, Xavi Coral entrevista Sami Naïr, catedràtic en Ciències Polítiques i expert en immigració i integració. El programa també parlarà amb Alberto Fernández, un dels experts mundials en la propaganda jihadista a internet, que fins fa poc coordinava el departament d'Estat nord-americà encarregat d'investigar-la i combatre-la

Estat Islàmic ha posat en escac Occident, on s'ha instal·lat la por. La guerra és la solució per acabar amb el terrorisme? Estem disposats a perdre llibertat per guanyar seguretat? Els responsables dels atemptats de París han nascut o viuen en barris marginals d'Europa. Què està fallant? Com es pot combatre la potent propaganda que capta joves per a la lluita terrorista a través d'internet?

Xavi Coral en parlarà aquest dijous amb el sociòleg francès Sami Naïr, un dels principals coneixedors de la realitat social de les banlieues de París, i Alberto Fernández, un dels experts mundials en la propaganda jihadista a internet, que fins fa poc coordinava el Departament d'Estat nord-americà encarregat d'investigar-la i combatre-la. També participaran en el programa Xavier Porcuna, intendent i portaveu dels Mossos d'Esquadra, el mateix dia que totes les policies de l'estat s'hauran reunit a Madrid per coordinar estratègies; Lurdes Vidal, responsable del Món Àrab i Mediterrani de l'Institut Europeu de la Mediterrània;  Najat Driouech Ben Moussa, especialista en construcció i representació d'identitats culturals; i Jordi Bordas, periodista i coautor del llibre "Objetivo: Califato Universal".

El programa també recollirà l'opinió de dos joves catalans musulmans, Zakaria Driouech i Imaad Melli, que ens explicaran com viuen aquesta situació i com els afecta en la seva vida quotidiana.


tv3.cat
tv3.cat/puntcat
twitter.com/puntcatTV3